Vastuullisuus

Vastuullisuus tarkoittaa meille konkreettisia tekoja maitotilalta ruokapöytään

Haluamme olla osa maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisua: tunnemme ympäristö- ja ilmastovaikutuksemme ja vähennämme niitä aktiivisesti. Samaan aikaan parannamme määrätietoisesti eläinten ja ihmisten hyvinvointia.

Ravitsemukselliset innovaatiomme parantavat ihmisten terveyttä, ja herkulliset maut tuovat ystävät yhteisen pöydän ääreen. Suomalaiset maidontuottajat omistavat Valion osuuskuntien kautta, ja maksamme toimintamme tuotot heille. Luomme siis työtä ympäri Suomen. Näin varmistamme, että meillä on jatkossakin lähellä tuotettua ruokaa, jonka alkuperän tunnemme.

Tavoitteellinen vastuullisuusohjelma ja yhteistyö eri sidosryhmien kanssa on osa strategiaamme. Olemme tunnistaneet sidosryhmillemme ja Valion liiketoiminnalle olennaiset viisi osa-aluetta, joihin keskitymme:

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuosille 2016–2030 tähtäävät köyhyyden poistamiseen ja hyvinvoinnin parantamiseen ympäristö huomioiden. Valion vastuullisuusohjelma linkittyy näihin tavoitteisiin. Lue lisää Vastuullisuusraportista >>

Valion vastuullisuusohjelman hankkeet

Kehityshankkeillamme viemme eteenpäin koko ruoantuotannon toimialaa: nurmen hiilensidonnan lisääminen, uusiutuvat ja ympäristöystävälliset pakkausmateriaalit, lannan ravinteiden ja energian kierrätys, eläinten terveyttä ja hyvinvointia edistävä vastuullisuuslisä sekä ravitsemussitoumuksemme suolan ja sokerin käytön vähentämiseksi ovat esimerkkejä toimenpiteistä, joihin keskitymme erityisesti.

Vastuullisuus
Kestävä maidontuotanto
Ilmasto
Miten maidon hiilijalanjälki nollataan?
Ilmasto
Kokonaan kasvipohjainen pakkaus on ympäristön kannalta hyvä valinta
Vastuullisuus
Eläinten hyvinvointi
Valiojengi
Näin poikkeuksellinen arki rullaa
Maitotilan elämää
Maitotiloilla arki jatkuu poikkeustilasta huolimatta