Valion tehtävä on luoda hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti. Samalla tarjoamme ratkaisuja kuluttajien, yhteiskunnan ja ympäristön muuttuviin tarpeisiin ja haasteisiin. Tavoitteellinen vastuullisuusohjelma on osa strategiaamme. Olemme tunnistaneet viisi sidosryhmillemme ja liiketoiminnallemme erityisen tärkeää osa-aluetta, joihin keskitymme.

Olemme paremman elämän palveluksessa. Se tarkoittaa, että tuotamme maistuvaa ruokaa toteuttaen samalla tärkeitä yhteiskunnallisia tehtäviä: ruoan riittävyyden ja Suomen ravinto-omavaraisuuden turvaaminen, eläinten hyvinvoinnin parantaminen ja kansanterveyden kohentaminen ovat esimerkkejä vaikutuksistamme.

 

Varmistamme ruoan riittävyyden

Kestävä ruoantuotanto tarkoittaa, että jokainen kansakunta tuottaa ruokansa ilmaston, vesijalanjäljen ja ravitsemuksen kannalta parhaalla tavalla. Kun maapallon väestö kasvaa, myös ruokaa tarvitaan enemmän. Siksi on yhä tärkeämpää tuottaa ravintoa kaikkialla, missä mahdollista. Eläin- ja kasviperäisen ruoan yhdistelmällä varmistamme ravinnon riittävyyden.

 

Useiden arvioiden mukaan noin kaksi-kolmasosaa maailman peltoalasta on vaikea hyödyntää ruoantuotantoon ilman kotieläimiä. Pohjoisessa sijaitseva Suomi soveltuu vesivarojensa ja luonto-olosuhteidensa vuoksi erityisen hyvin maidontuotantoon, sillä meillä kasvaa nurmea pohjoisinta Lappia myöten – olosuhteissa, joissa valo ja lämpö eivät riitä useimpien ruokakasvien viljelyyn. Lehmä syö nurmea ja muuttaa nurmen sisältämän valkuaisen ja energian ihmiselle sopivaksi proteiiniksi – maidoksi. Ravintoainepitoisuuteensa nähden maito on ilmastotehokas ruoka-aine.

“Nurmi kasvaa sielläkin, missä ruokakasvit eivät kukoista.”

Maitoa kannattaa siksi tuottaa pohjoisessa.

Energiatarpeesi