Siirry sisältöön
Vastuullisuus

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Vastuullinen johtaminen

Osuustoiminnallisuus sekä Valion yhteiset arvot, missio ja visio ovat toimintamme kivijalka. Myös Valion Code of Conduct -ohje ja erilaiset politiikat ohjaavat toimintaamme.

Haluamme olla edelläkävijä hyvinvoinnin ja kestävien elintapojen edistämisessä, hiilineutraalin maitoketjun tavoitteen eteenpäin viemisessä ja luonnon elinvoimaisuuden turvaamisessa. Omistajiamme ovat suomalaiset maitotilat ja maksamme toimintamme tuotot aina tiloille.

Kestävä maidontuotanto

Tunnemme ympäristö- ja ilmastovaikutuksemme ja vastuunamme on pienentää niitä. Vähennämme päästöjä, kasvatamme hiilinieluja, työskentelemme luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi ja luomme kiertotalouden ratkaisuja.

Eläinten hyvinvointi

Hyvinvoivat eläimet ovat toimintamme perusta. Huolehdimme eläinten terveydestä, mahdollisuudesta lajityypilliseen käyttäytymiseen, hyvästä ympäristöstä sekä laadukkaasta ravinnosta. Valion maitotiloilla lehmistä huolehtiminen on paljon muutakin kuin työtä, se on elämäntapa.

Vastuullisuus tehtailla

Huolehdimme ihmisistä, elintarvikkeiden laadusta, resurssiviisaasta tuotannosta ja kehitämme jatkuvasti pakkauksiamme.

Läpinäkyvä hankinta

Elintarviketurvallisuus ja tuotteidemme korkea laatu ovat vastuullisen hankintamme perusta. Tunnemme käyttämiemme raaka-aineiden alkuperän ja odotamme, että toimittajamme sitoutuvat vastuulliseen toimintatapaamme.

Monimuotoisuus

Vaalimme luonnon monimuotoisuutta erityisesti laidunnuksen, hiiliviljelyn ja luomutuotannon avulla. Laiduntaminen ylläpitää erityisiä elinympäristöjä, joista hyötyvät myös uhanalaiset lajit. Olemme tunnistaneet luonnon monimuotoisuudesta aiheutuvia riskejä ja mahdollisuuksia liiketoimintamme osalta. Seuraamme myös aktiivisesti luonnon monimuotoisuuteen liittyvää kansallista ja kansainvälistä sääntelyä ja sen kehitystä. Suurimmat riskit elintarvikealalla liittyvät kiihtyvän luontokadon aiheuttamaan luonnon tarjoamien ekosysteemipalveluiden heikkenemiseen ja suuriin
ekosysteemisiin muutoksiin.

Pakkaukset

Tavoitteenamme on ympäristöviisaat pakkaukset, jotka vähentävät hävikkiä. Esimerkiksi Valion harjakattoiset tölkit ovat jo korkkia myöten uusiutuvista materiaaleista valmistettu. Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta ja varmistaa sen turvallisuus sekä säilyvyys.

Vastuullisuusraportit

Me Valiolla kerromme vuosittain ilmestyvässä vastuullisuusraportissa laajasti työstämme ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Vastuullisuusohjelma

Valion vastuullisuusohjelma kannustaa Valion maitotilayrittäjiä lainsäädännön velvollisuudet ylittävään vastuullisuustyöhön. Valio maksaa 2 senttiä vastuullisuuslisää maitotiloille, jotka sitoutuvat eläinten hyvinvointia parantaviin vapaaehtoisiin tekoihin. Lisäksi maidontuottajat voivat ansaita lisäsentin tuottamalleen maidolle luonnon monimuotoisuutta tukevasta viljelystä, lehmien laiduntamisen ja ulkoilun lisäämisestä sekä tilan hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävästä työstä.  

Vastuullisuus tarkoittaa meille konkreettisia tekoja maitotilalta ruokapöytään


Osuustoiminnassa kaikki tuotot jaetaan suomalaisille maitotiloille

Osuustoiminnassa kaikki tuotot jaetaan suomalaisille maitotiloille

Ostamalla Valion tuotteita tuet kotimaisia ruuantuottajia.

Valion aikoo nollata maidon hiilijalanjäljen 2035

Työskentelemme joka päivä päästöjen pienentämiseksi ja hiilinielujen kasvattamiseksi.

Valion aikoo nollata maidon hiilijalanjäljen 2035

Search