Siirry sisältöön
Valion ilmasto-ohjelma

Ilmasto

Valion ilmasto-ohjelma

Valion kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma koostuu konkreettisista teoista, joilla maidon hiilijalanjälki nollataan vuoteen 2035 mennessä. Haaste ei ole yksinkertainen, sillä ruoantuotannosta syntyy päästöjä, joita ei voida täysin välttää. Miten siis päästöt nollataan tuotantoketjun aikana ilman kompensointia?

Tip icon

Kehittämämme työkalut

Tuemme maitotilayrittäjiämme aktiivisesti päästövähennyksien tekemisessä. Olemme kehittäneet Carbo® ympäristölaskurin, jonka avulla kukin tila pystyy laskemaan oman raakamaitonsa hiilijalanjäljen. Yksittäisten tilojen tuloksista saadaan arvioitua myös koko Valion vastaanottaman maidon hiilijalanjälki. Laskurin käyttämä laskentamalli on Valion kehittämä ja se noudattaa IPCC:n (Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli) suosituksia. Laskentamallimme on riippumattoman Carbon Trust -organisaation sertifioima. Hiilijalanjäljen lisäksi laskuri laskee happamoitumis- ja rehevöitymispotentiaalin.

Julkaisimme vuonna 2022 Ilmasto-oppaan maitotiloille, joka tarjoaa kattavasti tietoa ja käytännön ohjeita maidon hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Alle olemme keränneet päästövähennystavoitteita ja saavutuksia, joilla maidon hiilijalanjälki on nolla vuonna 2035.


aiheesta lisää


aiheesta lisää


aiheesta lisää


aiheesta lisää


aiheesta lisääValion päästövähennykset

Vähennämme päästöjämme suunnitellusti ilmastotiekartan mukaan. Vuoteen 2023 mennessä Valio Suomen kokonaispäästöt ovat pienentyneet 12 %. Olemme asettaneet tavoitteemme tieteeseen pohjautuen ja toimiemme vaikuttavuutta arvioidaan myös kolmannen osapuolen toimesta.

Search