Valio Akatemia® ohjelma

Yhdessä liikkumisen tukena

Tule tekemään tavoitteista ja unelmista totta!

Valio Akatemia® ohjelma jakaa stipendejä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin ja hyvinvointiin. Valio Akatemia® tukee kaikenlaista liikuntaa ja toimii terveellisten elämäntapojen puolestapuhujana.

Mikä on Valio Akatemia®?

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Ohjelma edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä.

Keväällä 2013 perustettu ohjelma tarjoaa yhdessä Valio Akatemia® kummien kanssa konkreettisia, arkisia elämyksiä liikuntaan ja hyvinvointiin. Valio Akatemia® on osa Valion vastuullisuusohjelmaa.

Stipendin hakeminen

Hakukierros järjestetään kerran vuodessa. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue, koululainen tai koululuokka.

Vanhemmat, valmentajat ja opettajat voivat hakea tukea lapsen tai nuoren puolesta, mutta tuki tulee käyttää kokonaan lasten ja nuorten liikuntaharrastusten edistämiseen. Vuoden 2022 stipendien haku on päättynyt. Seuraavan kerran stipendihaku käynnistyy loppukeväällä 2022.

Kuka voi saada stipendin

Stipendi voidaan myöntää kaikille alle 18-vuotiaille liikuntaa harrastaville ja siitä kiinnostuneille lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Valio myöntää stipendejä niin yksilöurheilijoille, joukkueille kuin koululaisillekin. Stipendin saajia valitessa arvioidaan tarkasti perustelut ja se, viekö stipendi saajaansa aidosti harrastuksessa eteenpäin. Hakemuksen kokonaisuus ratkaisee.

Stipendit on tarkoitettu käytettäväksi aina hakemisvuotta seuraavana vuonna.

Hakukierrokset ja tuet

Hakija voi hakea yhtä stipendiä kullakin hakukierroksella. Sama hakija voi hakea tukea peräkkäisillä hakukierroksilla. Etusijalla ovat kuitenkin ne hakijat, jotka eivät aiemmin ole saaneet Valio Akatemia® stipendiä. Muualta saatu tuki ei ole este stipendin hakemiselle ja saamiselle.

Stipendien saajat vuodelle 2022 julkaistaan Valio Akatemia® ohjelman verkkosivuilla joulukuussa 2021. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti valinnoista.

Monipuoliset stipendit

Rahastipendi on tarkoitettu suoraan lasten liikunta- ja urheiluharrastusta edistäviin kohteisiin, kuten harjoitusmaksuihin.

Ravitsemusstipendi pitää sisällään ravitsemusvalmennuksia.

Tuotestipendillä välipaloja treeneihin, kisamatkalle, leirille tai arkeen.

Tapahtumastipendin voi saada esimerkiksi turnaukseen, leiriin tai erilaisiin kilpailuihin ja liikuntatapahtumiin.

Lue lisää
Kaikenlainen liikunta on tekemisen ja tukemisen arvoista
Valio Akatemia projektipäällikkö Nina Wahlström