Valio Akatemia® ohjelma

Liikunnan puolella

Tule tekemään tavoitteista ja unelmista totta!

Valio Akatemia® ohjelma jakaa stipendejä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin ja hyvinvointiin. Valio Akatemia® tukee kaikenlaista liikuntaa ja toimii terveellisten elämäntapojen puolestapuhujana.

Hae stipendiä vuodelle 2024 nyt! Stipendihaku on käynnissä 2.5.-13.8.2023

Mikä on Valio Akatemia®?

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Ohjelma edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä.

Keväällä 2013 perustettu ohjelma tarjoaa yhdessä Valio Akatemia® kummien kanssa konkreettisia, arkisia elämyksiä liikuntaan ja hyvinvointiin. Valio Akatemia® on osa Valion vastuullisuusohjelmaa.

Stipendin hakeminen

Haku järjestetään kerran vuodessa. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue, seura, koululuokka tai muu ryhmä.

Vanhemmat, valmentajat ja opettajat voivat hakea tukea lapsen tai nuoren puolesta, mutta tuki tulee käyttää kokonaan lasten ja nuorten liikuntaharrastusten edistämiseen.

Haku vuoden 2024 stipendeistä on auki 2.5.-13.8.2023.

Kuka voi saada stipendin

Stipendi voidaan myöntää kaikille alle 18-vuotiaille liikuntaa harrastaville ja siitä kiinnostuneille lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Valio myöntää stipendejä niin yksilöurheilijoille, joukkueille kuin koululaisillekin. Stipendin saajia valitessa arvioidaan tarkasti perustelut ja se, viekö stipendi saajaansa aidosti harrastuksessa eteenpäin. Hakemuksen kokonaisuus ratkaisee.

Stipendit on tarkoitettu käytettäväksi aina hakemisvuotta seuraavana vuonna.

Hakukierrokset ja tuet

Hakija voi hakea yhtä stipendiä kullakin hakukierroksella. Sama hakija voi hakea tukea peräkkäisillä hakukierroksilla. Etusijalla ovat kuitenkin ne hakijat, jotka eivät aiemmin ole saaneet Valio Akatemia® stipendiä. Muualta saatu tuki ei ole este stipendin hakemiselle ja saamiselle.

Monipuoliset stipendit

Rahastipendi Tukea liikunta- ja urheiluharrastusta edistäviin kohteisiin, kuten harjoitusmaksuihin ja -välineisiin.

Ravitsemusstipendi Ravitsemusvalmennusta

Tuotestipendi Välipaloja treeneihin, kisoihin, leirille

Tapahtumastipendi Esim. turnaukseen, leiriin tai erilaisiin kilpailuihin ja liikuntatapahtumiin.

Lue lisää

Kymmenen vuotta työtä lasten ja nuorten puolesta!

Kymmenen vuoden aikana lukuisat suomalaiset lapset ja nuoret sekä samalla perheet ovat saaneet tukea ja kannustusta liikuntaharrastuksiinsa – yhteensä kahden miljoonan euron edestä!

Lajeissa ovat säilyneet kestosuosikit, mutta uusiakin on tullut mukaan. Yksi asia on lajimuutosten keskelläkin varma: me lupaamme pysyä mukana lasten ja nuorten hyvinvoinnin tahdissa!

Lue lisää
Kaikenlainen liikunta on tekemisen ja tukemisen arvoista
Valio Akatemia® markkinointipäällikkö Nina Wahlström