Siirry sisältöön

Valio Akatemia

Valio Akatemia® ohjelma

Liikunnan puolella


Mikä on Valio Akatemia®?

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Ohjelma edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä.

Keväällä 2013 perustettu ohjelma tarjoaa yhdessä Valio Akatemia® kummien kanssa konkreettisia, arkisia elämyksiä liikuntaan ja hyvinvointiin. Valio Akatemia® on osa Valion vastuullisuusohjelmaa.

Stipendin hakeminen

Haku järjestetään kerran vuodessa. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue, seura, koululuokka tai muu ryhmä.

Vanhemmat, valmentajat ja opettajat voivat hakea tukea lapsen tai nuoren puolesta, mutta tuki tulee käyttää kokonaan lasten ja nuorten liikuntaharrastusten edistämiseen.

Stipendihaku vuodelle 2025 on auki 1.5.-15.8.2024.

Kuka voi saada stipendin

Stipendi voidaan myöntää kaikille alle 18-vuotiaille liikuntaa harrastaville ja siitä kiinnostuneille lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Valio myöntää stipendejä niin yksilöurheilijoille, joukkueille kuin koululaisillekin. Stipendin saajia valitessa arvioidaan tarkasti perustelut ja se, viekö stipendi saajaansa aidosti harrastuksessa eteenpäin. Hakemuksen kokonaisuus ratkaisee.

Stipendit on tarkoitettu käytettäväksi hakemisvuotta seuraavana vuonna.

Hakukierrokset ja tuet

Hakija voi hakea yhtä stipendiä kullakin hakukierroksella. Sama hakija voi hakea tukea peräkkäisillä hakukierroksilla. Etusijalla ovat kuitenkin ne hakijat, jotka eivät aiemmin ole saaneet Valio Akatemia® stipendiä. Muualta saatu tuki ei ole este stipendin hakemiselle ja saamiselle.

Monipuoliset stipendit

Rahastipendi Tukea liikunta- ja urheiluharrastusta edistäviin kohteisiin, kuten harjoitusmaksuihin ja -välineisiin.

Ravitsemusstipendi Ravitsemusvalmennusta

Tuotestipendi Välipaloja treeneihin, kisoihin, leirille

Tapahtumastipendi Esim. turnaukseen, leiriin tai erilaisiin kilpailuihin ja liikuntatapahtumiin.

Kymmenen vuotta työtä lasten ja nuorten puolesta!

Kymmenen vuoden aikana lukuisat suomalaiset lapset ja nuoret sekä samalla perheet ovat saaneet tukea ja kannustusta liikuntaharrastuksiinsa – yhteensä kahden miljoonan euron edestä!

Lajeissa ovat säilyneet kestosuosikit, mutta uusiakin on tullut mukaan. Yksi asia on lajimuutosten keskelläkin varma: me lupaamme pysyä mukana lasten ja nuorten hyvinvoinnin tahdissa!


”Kaikenlainen liikunta on tekemisen ja tukemisen arvoista”

Valio Akatemia® markkinointipäällikkö Nina Wahlström
Search