Valio Akatemia® ohjelma

Yhdessä liikkumisen tukena

Tule tekemään tavoitteista ja unelmista totta!

Valio Akatemia® ohjelma jakaa stipendejä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin ja hyvinvointiin. Valio Akatemia® tukee kaikenlaista liikuntaa ja toimii terveellisten elämäntapojen puolestapuhujana.

Mikä on Valio Akatemia®?

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Ohjelma edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä.

Vuoden 2020 Valio Akatemia® stipendien haku päättyy 28.7.2019. Stipendin saajat julkaistaan lokakuussa.

Lue lisää ohjelmasta

Valio Akatemia® kummit

Valio Akatemia® ohjelman kummit - Joel Pohjanpalo, Kerttu Niskanen, Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi - kannustavat lapsia ja nuoria liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin. Kummit ovat mukana Valio Akatemia® tapahtumissa, viestinnässä ja stipendiaattien valinnassa.

Joel Pohjanpalo

Jalkapalloilija Joel "Jolle" Pohjanpalo on superlahjakkuus, joka pelaa jalkapalloa suurella sydämellä. Vuonna 1994 syntyneen Bayer 04 Leverkusenin hyökkääjän intohimo lajiin näkyy hyvänä fiiliksenä vaikkapa maalin jälkeisissä tuuletuksissa.

Jolle etenee kohti tavoitteitaan kovalla harjoittelulla ja kurinalaisuudella, unohtamatta terveellistä ruokaa ja läheisten tukea. Vaikka Jollelle jalkapallo on kaikki kaikessa, hän on hoitanut myös kouluhommat kunnialla.

Energinen ja kunnianhimoinen Jolle onkin oiva esikuva pienille ja vähän isommillekin urheilijoille.

Kerttu Niskanen

Päämäärätietoinen ja sisukas Kerttu ”Kepa” Niskanen on hiihtänyt itsensä maailman maastohiihdon terävimpään kärkeen. Kerttu tekee ahkerasti töitä unelmiensa eteen.

Hän on jalat maassa -tyyppi, joka uskoo positiivisen asenteen voimaan. Kerttu noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja haluaa kannustaa myös lapsia ja nuoria liikkumaan ja syömään terveellisesti – iloa unohtamatta!

Topi Raitanen

Monilahjakkuus Topi Raitanen on ikäluokkansa huippuja niin suunnistuksessa kuin estejuoksussa. Koko ikänsä urheilua harrastanut Topi edustaa tällä hetkellä Helsingin Suunnistajia ja Helsingin Kisa-Veikkoja.

Parasta urheilussa Topista on itsensä haastaminen ja kehittyminen. Tavoitteet saavutetaan ahkeralla harjoittelulla ja positiivisella asenteella.

Kummina Topi haluaa kannustaa lapsia ja nuoria hyvien elämäntapojen pariin.

Hiihtotubetusryhmä Real Skifi

Real Skifi on julkaissut vauhdikkaita, usein urbaanissa ympäristössä kuvattuja lasketteluvideoita vuodesta 2011 alkaen. Ryhmä on lähtöisin Jyväskylästä ja sai alkunsa neljän teinipojan ideasta. Nykyisin ryhmässä on viisi jäsentä ja sen YouTubessa julkaistuja videoita on katsottu yhteensä yli 5 miljoonaa kertaa.

Kummeina Real Skifin jäsenet haluavat erityisesti näyttää luovia tapoja urheilla vuodenajasta riippumatta. Liikunta on hauskaa ja siinä voi haastaa itseään monella muullakin tapaa kuin kilpailemalla.

Kaikenlainen liikunta on tekemisen ja tukemisen arvoista
Valio Akatemia projektipäällikkö Nina Wahlström