Siirry sisältöön
Valio Akatemia

Valio Akatemia® kummit esittelyssä: kestävyysjuoksija Topi Raitanen

Valio Akatemia® kummit esittelyssä: kestävyysjuoksija Topi Raitanen
Anna Jalas-Karjalainen
Copywriter Toimituspäällikkö

Valio Oy

Topi Raitanen kannustaa nuoria urheilijoita tutkimaan tavoitteitaan ja tekemään rohkeitakin valintoja.

Valio Akatemia® kummit ovat nousevia tai jo menestyneitä urheilijoita, jotka osallistuvat Akatemian toimintaan monin eri tavoin.

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen on toiminut Valio Akatemia® kummina vuodesta 2016. Haastatteluun tavoitimme Topin Jyväskylästä.

– Kotiuduin viikko sitten alppimajaleiriltä takaisin tänne Jyväskylään, missä arkea rytmittävät kaksi harjoitusta päivässä. Niiden ohella teen tradenomin verkko-opintoja. Siinä meillä pohjolan juoksijoilla on kyllä iso takamatka, että talviaikana kovemmat harjoitukset täytyy tehdä sisähalleissa! Toivon mukaan pääsen myös talven aikana johonkin lämpimään juoksemaan sulalla maalla.

Kun Topi Raitanen aloitti Valio Akatemia® kummina, hän oli voittanut suunnistuksen nuorten maailmanmestaruuden ja tehnyt valinnan satsata täysillä urheiluun.

– Vaihdoin samalla lajia suunnistuksesta yleisurheiluun ja aloin treenaamaan kestävyysjuoksua. Yhdessä valmentajani Janne Ukonmaanahon kanssa asetimme isot tavoitteet vuoden 2020 olympialaisiin. Alku ei tosin mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Kesällä 2016 reisiluuni murtui ja syksyllä menin armeijaan. Vasta vuoden 2017 kesällä pääsin tosissani juoksemaan.

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen 3000 metrin esteissä Tokion olympialaisissa. Kuva: SUL/Thomas Windestam/Decabild.
Tip icon

Mikä Valio Akatemia®?

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia ja hyvinvointia jakamalla vuosittain raha-, tuote- ja ravitsemusstipendejä sekä järjestämällä leiritoimintaa. Stipendin saaneiden joukossa on sekä kilpaurheilijoita että liikuntaharrastuksen vastikään aloittaneita lapsia ja nuoria.

Raha- ja tuotestipendejä haetaan muun muassa harrastusmaksuihin, tilavuokriin, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin. Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa.

– Liikunnalla ja urheilulla on lasten ja nuorten elämässä iso merkitys. Haluamme tukea liikuntaharrastuksia monipuolisesti: stipendien saajat edustavat kaikkia Suomen alueita, he ovat eri ikäisiä ja lajikirjo on valtava: yksilölajeista joukkuelajeihin, yksittäisiä hakijoita, joukkueita ja kouluryhmiäkin,” kertoo markkinointipäällikkö Nina Wahlström Valiolta.

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen 3000 metrin esteissä Suomi-Ruotsi-ottelussa Tukholmassa. Kuva: SUL/Thomas Windestam/Decabild.

”Täydet mahdollisuudet mitaliin Münchenin EM-kisoissa.”

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen Valio Akatemia leirillä. Kuva: Valio.
Kestävyysjuoksija Topi Raitanen näyttää juoksutekniikkaa. Kuva: Valio.

”Tulosten takana on aina tarina.”


Hetkiä vuosien varrelta

Valio Akatemia® Slämäri

Katso Topin lyhyet vastaukset kiperiin kysymyksiin!

Topin juoksukoulu: juoksuasento

Katso Topin vinkit oikean juoksuasennon löytämiseen.

Topin juoksukoulu: intervallitreeni

Katso Topin vinkit tehokkaaseen intervallitreeniin.

Topin juoksukoulu: kehonhuolto

Näin huollat kehoa treenin jälkeen huippujuoksijan opeilla.


Kestävyysjuoksija Topi Raitanen.  Kuva: Valio.
Tip icon

Topi Raitanen

  • Syntynyt vuonna 1996
  • Suomalainen kestävyysjuoksija.
  • Päälaji 3000 metrin estejuoksu, jossa hänen ennätyksensä on vuonna 2020 Monacossa Timanttiliigan debyytissä juostu 8.16,57.
  • Yleisurheilussa Raitanen edustaa Helsingin Kisa-Veikkoja ja suunnistuksessa Helsingin Suunnistajia.
  • Valmentajana toimii Janne Ukonmaanaho.

Search