Crème brûlée

Crème brûlée
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée on klassinen, ranskalainen jälkiruokaherkku, joka on yllättävän helppo valmistaa. Katso allaolevasta vinkistä, miten voit tehdä rapean sokeripinnan jälkiruokiin, vaikka sinulla ei ole käytettävissä kaasupoltinta.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
2 h
uunissa
40 min
Yhteensä
2 h 55 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
2020 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
puolikas
vaniljatankoa
1 prk (3,3 dl)
1 dl
4
keltuaista
½ dl
sokeria

Pinnalle

hienoa ruokokidesokeria

Ohje

  1. Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.
  2. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
  3. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
  4. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
  5. Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa 35 - 45 min, kunnes seos heiluttaessa vielä hiukan hyllyy. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 h.
  7. Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella. Ks. myös vinkki.
Vinkki

Vinkki

Mikäli ei ole käytettävissä kaasupoltinta, voit tehdä rapean sokeripinnan jälkiruokiin näin: Sulata 1 dl tavallista hienoa sokeria paksupohjaisessa teräskattilassa keskilämmöllä. Anna sokerin sulaa ja saada aavistus kullanruskeaa väriä. Kaada sula sokeri leivinpaperille, levitä se heti teräslastalla ohueksi levyksi. Anna jäähtyä täysin ja kovettua. Murskaa kovettunut sokerilevy leivinpaperin välissä pieniksi muruiksi nuijaa käyttäen. Ripottele jälkiruokien pinnalle ennen tarjoilua.Ota valkuaiset talteen myöhempää käyttöä varten. Niistä voi tehdä esim. marenkeja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.