Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée on klassinen, ranskalainen jälkiruokaherkku, joka on yllättävän helppo valmistaa. Katso allaolevasta vinkistä, miten voit tehdä rapean sokeripinnan jälkiruokiin, vaikka sinulla ei ole käytettävissä kaasupoltinta.

2 h 40 min
keskitaso
283 kcal / 100g
48
56

Ainekset6 annosta

6 annosta
puolikas
vaniljatankoa
1 prk (3,3 dl)
1 dl
4
keltuaista
½ dl
sokeria

Pinnalle

hienoa ruokokidesokeria

Ohje

  1. Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.
  2. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
  3. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
  4. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
  5. Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
  7. Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella. Ks. myös vinkki.
  8. Mango crème brûlée

  9. Laita annosvuokien pohjalle ensin tuoreesta, kypsästä mangosta leikattuja kuutioita n. ½ dl / annos. Jatka sen jälkeen yllä olevan ohjeen mukaan.
  10. Laktoositon crème brûlée

  11. Valmista muuten ohjeen mukaan, mutta käytä maitona Valio Laktoositon® kevytmaitojuomaa. 3,3 dl:n korkillisessa pakkauksessa oleva kuohukerma on laktoositonta.

Vinkki

* Mikäli ei ole käytettävissä kaasupoltinta, voit tehdä rapean sokeripinnan jälkiruokiin näin: Sulata 1 dl tavallista hienoa sokeria paksupohjaisessa teräskattilassa keskilämmöllä. Anna sokerin sulaa ja saada aavistus kullanruskeaa väriä. Kaada sula sokeri leivinpaperille, levitä se heti teräslastalla ohueksi levyksi. Anna jäähtyä täysin ja kovettua. Murskaa kovettunut sokerilevy leivinpaperin välissä pieniksi muruiksi nuijaa käyttäen. Ripottele jälkiruokien pinnalle ennen tarjoilua.* Ota valkuaiset talteen myöhempää käyttöä varten. Niistä voi tehdä esim. marenkeja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
26 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
84 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)