Hyppää sisältöön
Uusi vuosi 2023 alkaa herkutellen

Sesonki

Uusi vuosi 2023 alkaa herkutellen

Juhlistaisitko vuoden vaihtumista perinteisesti nakeilla ja perunasalaatilla, tyylikkäästi kuohuvalla ja pikkusuolaisilla vai rennosti nachopellillä ja alkoholittomilla mocktaileilla? Uudenvuoden ruokatarjoiluissa tyyli on vapaa!Nachopelti ja muut helpot peltiherkut

Uudenvuoden helpoimmat tarjoilut syntyvät näin: laita uuni päälle, pistä suosikkiherkkusi pellille ja tyrkkää pelti uuniin. Voiko helpompaa olla? Näillä resepteillä valmistat niin suositun nachopellin kuin tuhdin ranskismätönkin. Vai maistuisiko sittenkin reilu peltilihapiirakka, josta riittää useammallekin?


Uudenvuoden blini-ilta

Rapeat ja mehevät blinit ovat loistavaa juhlaruokaa talveen. Jos haluat keskittyä uudenvuodeniltana juhlimiseen, voit hyvin paistaa blinit jo etukäteen. Näin illalle jää vai blinien lämmitys uunissa. Blinien kanssa maistuvat esimerkiksi mäti, smetana, hienonnettu punasipuli, kylmäsavulohi ja sienisalaattidippi.Juomasuositukset uudenvuoden viettoon

Entä mitä juomaksi? Jos kaapissa on vielä glögiä, valmista uudenvuodenjuhliin raikas glögiskumppa tai glögi sour. Myös erilaiset boolit sekä alkoholittomat coktailit eli mocktailit maistuvat läpi juhlien. Vinkki: Kun valmistat jääpalat boolissa käytettävästä mehusta, ei boolin maku laimene jäiden sulaessa.


Yöpala juhlijoille

Herkullisen aterian jälkeen on mukava käydä katsomassa keskiyön ilotulitukset ja juhlistaa vuoden vaihtumista. Jos uutta vuotta juhlitaan läpi yön, on hiukopala jossain vaiheessa paikallaan. Yöpala syntyy helposti keitetyistä nakeista ja valmiiksi tehdystä perunasalaatista. Myös helpot fajitakset katoavat taatusti parempiin suihin hetkessä!

Hyvää uutta vuotta!

Etsi