Ruokasesongit

Neljä selkeää vuodenaikaa tahdittavat satokausia ja juhlia.

Neljä selkeää vuodenaikaa tahdittavat Suomessa raaka-aineiden satoa ja juhlia. Ruoalla juhlistetaan vuotuisjuhlien lisäksi erilaisia teemapäiviä, perhejuhlia ja illanistujaisia. Lisäksi vaihtuvat ruokasesongit saavat herkuttelemaan sesongin tuotteilla.

Arki on yhtä juhlaa

Hyvän arkiruoan resepti on nopeus ja helppous mauista tinkimättä. Olemme apunasi tässä kaikessa!

Kevään sesonkiherkut (maaliskuu - toukokuu)

Keväällä valon lisääntyessä luonto herää takaisin eloon. Raaka-ainevarastot alkavat tyhjetä talven aikana, mutta pian saadaan nauttia uutta satoa, kuten varhaiskaalia, varhaisperunaa, salaattia, selleriä, purjoa, raparperia ja kevään sieniä.

Kevään suurin ruokajuhla on pääsiäinen, jolloin herkutellaan ja vietetään aikaa yhdessä. Toukokuu on oikea juhlakuu. Ensin vietetään vappua, jonka jälkeen juhlitaan äitejä, koulujen päättymistä, ylioppilasjuhlia ja valmistujaisia.

Kesän sesonkiherkut (kesäkuu - elokuu)

Kesällä on tarjolla runsaasti kotimaisia kauden raaka-aineita, joilla voi herkutella. Kesäkeittiössä nautiskellaan sesongin kasviksilla, marjoilla ja grilliruoalla. Sesongin kruunaavat uudet perunat, mansikat, herneet, kesäkurpitsa ja tuoreet yritit.

Keskikesän juhla eli juhannus on kesän suurin ruokajuhla, jolloin nautitaan grilliruokaa ja marjaisia jälkiruokaherkkuja. Juhannuksena vetäydytään luonnon helmaan nauttimaan Suomen suvesta. Lisäksi kesällä vietetään paljon erilaisia kesäjuhlia, rippijuhlia ja häitä, joissa nautitaan herkullisista tarjoiluista.

Syksyn sesonkiherkut (syyskuu - marraskuu)

Syksy on sadonkorjuun aikaa, jolloin nautitaan erilaisista kaaleista, kurpitsasta, juureksista, omenoista, sienistä ja marjoista. Lisäksi moni säilöö runsasta satoa varastoon talveksi esimerkiksi valmistamalla mehuja ja hilloja. Syksyllä vietetään sadonkorjuun lisäksi suomalaista perinteistä syysjuhlaa eli kekriä, karmivan hauskaa halloweenia ja muistetaan isää esimerkiksi brunssilla isänpäivänä.

Talviset sesonkiherkut (joulukuu - helmikuu)

Talvella maistuu tuhti ja lämmin ruoka. Kirpeänä pakkaspäivänä mikään ei lämmitä paremmin kuin kuuma keitto tai pitkään haudutettu pata. Talven sesongissa koreilee juurekset, kala, sitrushedelmät, kuivatut herneet ja pavut.

Talven suurin juhla on joulu, jolloin kokoonnutaan nauttimaan joulupöydän antimista. Uuden vuoden juhlien jälkeen herkutellaan runebergintortuilla, vietetään ystävänpäivää ja syödään laskiaispullia pulkkamäen jälkeen.