Siirry sisältöön
Rieskasmörret

Sesonki

Itsenäisyyspäivänä juhlitaan kotimaan makuja

Itsenäisyyspäivänä 6.12. juhlistetaan Suomea ja suomalaisia makuja. Olipa mielessäsi itsenäisyyspäivän menu tai itsenäisyyspäivän kakku, olet oikeassa paikassa!

Itsenäisyyspäivän makeat herkut

Itsenäisyyspäivän kakuissa pääosaan pääsevät kotimaiset maut: glögi, mustikka ja piimä. Jos itsenäisyyttä juhlitaan pienemmällä porukalla, kahvin kaveriksi sopivat myös suomalaista luontoa kuvastavat koivuhalkoleivokset tai iki-ihana marjapiirakka, vaikkapa lakoista leivottuna.


Cocktailpaloja ja pientä suolaista

Leivo mätidipin ja sienisalaattidipin kaveriksi sopivaa saaristolaisleipää, lusikoi karjalanpiirakoiden päälle suussa sulavaa ruskistettua munavoita tai valmista isommankin nälän mukanaan vievä voileipäkakku kotimaisesta kalasta. Täydellistä vaikkapa Linnan juhlien kotikatsomoon.


Itsenäisyyspäivän menu x 5

Itsenäisyyspäivä on mainio syy syödä pidemmän kaavan mukaan. Sopiiko sinun itsenäisyyspäivääsi parhaiten helppo, juhlava vai kenties erityisesti lasten makuun suunniteltu menu?

Poronkäristys ja ruskistettu pottuvoiKippis itsenäisyydelle

Myös itsenäisyyspäivän kuohuva maustetaan kotimaisilla raaka-aineilla, tällä kertaa mustikalla tai omenalla ja timjamilla. Vai ehkä sittenkin jotain alkoholitonta? Trendikkäät mocktailit eli alkoholittomat cocktailit sopivat niin aikuisten kuin lastenkin juhlajuomaksi. Ja jos joulukuinen viima saa mielen kaipaamaan jotain lämmintä, voi itsenäisyyspäivän juomana nauttia hyvin myös lämmittävää glögiä.

Nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle!


Suomalaista ruokaa itsenäisyyspäivään

Kotimaista kannattaa suosia aina, mutta etenkin itsenäisyyspäivän tarjoiluissa. Tiesitkö jo, että Valio on kokonaan suomalaisten maitotilayrittäjien omistama yritys ja että maksamme jokaisen maitolitran tuoman tuoton takaisin tiloille? Kun valitset kaupassa Valion tuotteen, olet mukana luomassa työtä ja toimeentuloa ympäri Suomen, Hangosta aina Utsjoelle asti.

Search