Silliskakku

Silliskakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Silliskakku

Silliskakku eli sillikakku on oiva suolainen tarjottava vappuna, juhannuksena ja miksei jouluna. Kakku on myös mainio aamu- tai yöpala juhlaväelle. Muruisen saaristolaisleipäpohjan päällä on kuohkeaa sillitäytettä ja pinnalla keitetyt kananmunat vihreiden versojen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

50 g
300 g (laktoositonta)
saaristolaisleipää hienonnettuna

Täyte

1 prk (2 dl)
1 prk (150 g)
2 (150 g)
matjessillifileetä ohuina viipaleina
1
hapahko omena pieninä kuutioina
1 (pieni)
punasipuli hienonnettuna
½
sitruunan kuori raastettuna
mustapippuria myllystä

Koristeluun

2
keitettyä kananmunaa lohkoina
5
retiisiä viipaleina
½ nippua
tuoretta tilliä
salaatti- tai versosekoitusta

Ohje

  1. Sulata voi pannulla. Lisää hienonnettu leipä ja paista kevyesti. Levitä muru piirakkavuoan tai reunallisen tarjoiluvadin (Ø n. 26 cm) pohjalle.
  2. Vaahdota kerma ja lisää crème fraîche. Lisää silli (jätä muutama silliviipale koristeluun), omenakuutiot ja sipuli. Mausta sitruunan kuorella ja mustapippurilla.
  3. Lusikoi sillitäyte leipämurupohjalle.
  4. Koristele pinta juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.