Siirry sisältöön
Silliskakku

Silliskakku

Silliskakku eli sillikakku on oiva suolainen tarjottava vappuna, juhannuksena ja miksei jouluna. Kakku on myös mainio aamu- tai yöpala juhlaväelle. Muruisen saaristolaisleipäpohjan päällä on kuohkeaa sillitäytettä ja pinnalla keitetyt kananmunat vihreiden versojen kanssa.

Silliskakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 300 g saaristolaisleipää (laktoositonta) hienonnettuna

Täyte

  • 1 prk (2 dl)
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 (150 g) matjessillifileetä ohuina viipaleina
  • 1 hapahko omena pieninä kuutioina
  • 1 punasipuli (pieni) hienonnettuna
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Koristeluun

  • 2 keitettyä kananmunaa lohkoina
  • 5 retiisiä viipaleina
  • ½ nippua tuoretta tilliä
  • 0 kg salaatti- tai versosekoitusta

Ohje

  1. Sulata voi pannulla. Lisää hienonnettu leipä ja paista kevyesti. Levitä muru piirakkavuoan tai reunallisen tarjoiluvadin (Ø n. 26 cm) pohjalle.
  2. Vaahdota kerma ja lisää crème fraîche. Lisää silli (jätä muutama silliviipale koristeluun), omenakuutiot ja sipuli. Mausta sitruunan kuorella ja mustapippurilla.
  3. Lusikoi sillitäyte leipämurupohjalle.
  4. Koristele pinta juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 13,9 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • salaatti- tai versosekoitusta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search