Silliskakku eli sillikakku on oiva suolainen tarjottava vappuna, juhannuksena ja miksei jouluna. Kakku on myös mainio aamu- tai yöpala juhlaväelle. Muruisen saaristolaisleipäpohjan päällä on kuohkeaa sillitäytettä ja pinnalla keitetyt kananmunat vihreiden versojen kanssa.
Pohja | |
---|---|
50 g | |
300 g (laktoositonta) | saaristolaisleipää hienonnettuna |
Täyte | |
1 prk (2 dl) | |
1 prk (150 g) | |
2 (150 g) | matjessillifileetä ohuina viipaleina |
1 | hapahko omena pieninä kuutioina |
1 (pieni) | punasipuli hienonnettuna |
½ | sitruunan kuori raastettuna |
mustapippuria myllystä | |
Koristeluun | |
2 | keitettyä kananmunaa lohkoina |
5 | retiisiä viipaleina |
½ nippua | tuoretta tilliä |
salaatti- tai versosekoitusta |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.