Silliskakku eli sillikakku on oiva suolainen tarjottava vappuna, juhannuksena ja miksei jouluna. Kakku on myös mainio aamu- tai yöpala juhlaväelle. Muruisen saaristolaisleipäpohjan päällä on kuohkeaa sillitäytettä ja pinnalla keitetyt kananmunat vihreiden versojen kanssa.
Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.
Pohja | |
---|---|
50 g | |
300 g (laktoositonta) | saaristolaisleipää hienonnettuna |
Täyte | |
1 prk (2 dl) | |
1 prk (150 g) | |
2 (150 g) | matjessillifileetä ohuina viipaleina |
1 | hapahko omena pieninä kuutioina |
1 (pieni) | punasipuli hienonnettuna |
½ | sitruunan kuori raastettuna |
mustapippuria myllystä | |
Koristeluun | |
2 | keitettyä kananmunaa lohkoina |
5 | retiisiä viipaleina |
½ nippua | tuoretta tilliä |
salaatti- tai versosekoitusta |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.