Smetanasilli

Smetanasilli
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Smetanasilli

Smetanasilli

Smetanasilli on ajankohtainen mitä erilaisimmissa ruokajuhlissa: pääsiäisenä, kesällä varhaisperunoiden kanssa tarjottuna sekä myös syyskauden ja joulun ruokatarjoiluissa. Tässä ohjeessa omena toimii raikastavana elementtinä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
2 h
Yhteensä
2 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
150 g
matjessillifileetä tai kevytsuolattua sillifileetä
3
keitettyä (10 min) kananmunaa
1 (75 g)
punasipuli
1 pieni (120 g)
hapahko omena
1 prk (120 g)
1 rkl
sitruunamehua
1 - 2 tl
sokeria
½ dl
tuoretta tilliä

Koristeluun

1 dl
kirjolohen mätiä (kylmäsavustettua tai tavallista)
tilliä

Ohje

  1. Huuhdo sillifileet tai liota niitä hetkisen kylmässä vedessä. Valuta. Leikkaa pieniksi haarukkapaloiksi.
  2. Laita munat kiehumaan.
  3. Hienonna punasipuli. Leikkaa kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi.
  4. Jäähdytä munat. Ota kahdesta munasta keltuainen sivuun koristelua varten. Hienonna loput munat.
  5. Yhdistä ainekset kulhossa, säästä hiukan tilliä koristeeksi.
  6. Anna seoksen maustua jääkaapissa vähintään 1 - 2 t ennen tarjoilua.
  7. Lusikoi seos pienelle vadille.
  8. Koristele ennen tarjoilua hienonnetulla keltuaisella, mädillä ja tillillä.
  9. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera. Voit myös lusikoida seosta näkkileiville tai pienille leipäviipaleille ja tarjota alkupalana tai buffet-pöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.