Smetanasilli

Smetanasilli

2 h 20 min
helppo
172 kcal / 100g
1
3

Smetanasilli on ajankohtainen mitä erilaisimmissa ruokajuhlissa: pääsiäisenä, kesällä varhaisperunoiden kanssa tarjottuna sekä myös syyskauden ja joulun ruokatarjoiluissa. Tässä ohjeessa omena toimii raikastavana elementtinä.

Ainekset

6 annosta
150
matjessillifileetä tai kevytsuolattua sillifileetä
3
keitettyä (10 min) kananmunaa
1 (75 g)
punasipuli
1 pieni (120 g)
hapahko omena
1 prk (120 g)
1 rkl
sitruunamehua
1 - 2 tl
sokeria
½ dl
tuoretta tilliä

Koristeluun

1 dl
kirjolohen mätiä (kylmäsavustettua tai tavallista)
tilliä

Ohje

  1. Huuhdo sillifileet tai liota niitä hetkisen kylmässä vedessä. Valuta. Leikkaa pieniksi haarukkapaloiksi.
  2. Laita munat kiehumaan.
  3. Hienonna punasipuli. Leikkaa kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi.
  4. Jäähdytä munat. Ota kahdesta munasta keltuainen sivuun koristelua varten. Hienonna loput munat.
  5. Yhdistä ainekset kulhossa, säästä hiukan tilliä koristeeksi.
  6. Anna seoksen maustua jääkaapissa vähintään 1 - 2 t ennen tarjoilua.
  7. Lusikoi seos pienelle vadille.
  8. Koristele ennen tarjoilua hienonnetulla keltuaisella, mädillä ja tillillä.
  9. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera. Voit myös lusikoida seosta näkkileiville tai pienille leipäviipaleille ja tarjota alkupalana tai buffet-pöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
13 g
Suola
1,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)