Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli kuuluu on osa suomalaista joulupöytää. Tässä ohjeessa pohjana toimii vaalea glögi.

Lasimestarin silli
Lasimestarin silli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kokonaista rasvasilliä
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 20 valkopippuria
  • 20 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä

Liemi

  • 2 dl
    Valio vaaleaa glögiä
    Valio vaalea glögi on tuoksuva ja lämmittävä joulunajan juoma. Kullankeltainen vaalea glögi tuo mukavaa vaihtelua…
    Valio glögi vaalea 1 l kausituote
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • ¾ dl sokeria

Ohje

  1. Poista rasvasillistä sisälmykset ja pane sillit likoamaan yöksi runsaaseen kylmään veteen.
  2. Kiehauta liemen ainekset ja jäähdytä. Kuivaa sillit ja leikkaa paloiksi. Poista selkäruoto halutessasi.
  3. Viipaloi porkkana ja sipuli. Lado lasitölkkiin kerroksittain mausteita, sillipaloja ja porkkana- sekä sipuliviipaleita. Kaada päälle liemi
  4. Anna tekeytyä kylmässä 2 - 3 vuorokautta.

Vinkki

Korvaa halutessasi kokonaiset rasvasillit sillifileellä, esim. 2 pak (à 150 g) Boy kevytsuolatuttuja sillifileitä. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 12,6 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search