Siirry sisältöön
Piimäjuustokakku

Piimäjuustokakku

Raikas piimäjuustokakkakku tuo kielelle lapsuuden makumuistot. Kaurainen pohja, piimä, mustikat ja kardemumma ovat lempeä makuyhdistelmä. Koristeluun sopii marjojen lisäksi rouhittu valkosuklaa ja kuusenkerkkä.

Piimäjuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g digestivekeksejä, täysjyvä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • ½ dl
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehua
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu maistuu raikkaalta ja kotoisalta. Laadukas ja herkullinen aamiais- ja välipalajuoma sisältää mustikkamehua…
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu 1 l
  • 200 g pakastemustikoita
  • 3 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl kardemummaa

Pinnalle

  • 100 g pensasmustikoita
  • 0 kg valkosuklaalastuja
  • 0 kg kuusenkerkkiä tai rosmariinia

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun ø 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan täytettä.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  3. Soseuta jäiset/kohmeiset mustikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon piimä, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna mustikkamehu ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos piimä-tuorejuustoseokseen.
  5. Lusikoi piimätäyte keksipohjalle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
  6. Koristele tuoreilla pensasmustikoilla, valkosuklaalla ja kuusenkerkillä.

Vinkki

Kuusenkerät voi korvata rosmariinin oksilla. Kuusenkerkkä on kuusen nuori verso ja on syötävä. Kerkkiä voi kerätä touko-kesäkuussa maanomistajan luvalla. Kerkät voi pakastaa ja käyttää esim. koristeluun.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 23,5 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkosuklaalastuja
  • kuusenkerkkiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search