Piimäjuustokakku

Piimäjuustokakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Piimäjuustokakku

Piimäjuustokakku

Raikas piimäjuustokakkakku tuo kielelle lapsuuden makumuistot. Kaurainen pohja, piimä, mustikat ja kardemumma ovat lempeä makuyhdistelmä. Koristeluun sopii marjojen lisäksi rouhittu valkosuklaa ja kuusenkerkkä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
6 h
Yhteensä
6 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
200 g
digestivekeksejä , täysjyvä
75 g

Täyte

5
liivatelehteä
½ dl
200 g
pakastemustikoita
3 dl
1 rasia (200 g)
1 dl
sokeria
½ tl
kardemummaa

Pinnalle

100 g
pensasmustikoita
valkosuklaalastuja
kuusenkerkkiä tai rosmariinia

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun ø 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan täytettä.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  3. Soseuta jäiset/kohmeiset mustikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon piimä, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna mustikkamehu ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos piimä-tuorejuustoseokseen.
  5. Lusikoi piimätäyte keksipohjalle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
  6. Koristele tuoreilla pensasmustikoilla, valkosuklaalla ja kuusenkerkillä.
Vinkki

Vinkki

Kuusenkerät voi korvata rosmariinin oksilla. Kuusenkerkkä on kuusen nuori verso ja on syötävä. Kerkkiä voi kerätä touko-kesäkuussa maanomistajan luvalla. Kerkät voi pakastaa ja käyttää esim. koristeluun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.