Siirry sisältöön
Piimäpiirakka

Piimäpiirakka

Piimäpiirakka mukailee ranskalaisten ylpeyttä crème brûlée:tä suomalaisella twistillä. Lopputuloksena on raikas jälkiruokapiirakka, johon sitruksen aromia antavat sitruunaruoho ja limetinlehdet.

Piimäpiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tomusokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 75 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 rkl limetin mehua

Täyte

  • 0 kg sitruunaruohoa (pala)
  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 5 kaffirlimetinlehteä
  • 1 rkl limetin- tai sitruunankuorta
  • 4 dl
    Valio Luomu™ piimää
    Valio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
    Valio Luomu™ rasvaton piimä 1 l
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl sokeria

Pinnalle

  • ½ dl ruokokidesokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kuutioitu voi. Nypi taisaiseksi, murumaiseksi seokseksi.
  2. Raasta pestyn limetin kuori (laita sivuun) ja purista mehu. Lisää limemehu jauho-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  3. Poista sitruunaruohosta kuivat ulommaiset lehdet. Painele ruohoa veitsen hamarapuolella, jotta rakenne rikkoutuu ja maut vapautuvat. Laita kerma, sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet ja limetin kuoriraaste kattilaan. Keitä keskiteholla, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  4. Siivilöi kerma. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kerma, piimä, munat ja sokeri.
  5. Painele taikina piirakkavuoan (10 x 35 cm) pohjalle ja raunoille. Voit myös kaulia taikinan levyksi ja nostaa piirakkavuokaan. Paina taikinan päälle tiivisti leivinpaperi. Esipaista uunin alaosassa 200 asteessa 20 min.
  6. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Ota leivinpaperi pois piirakkapohjan päältä. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 30 min, kunnes piirakka on kauttaaltaan hyytynyt.
  7. Jäähdytä piirakka hyvin. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa väh. 4 t, mielellään seuraavaan päivään.
  8. Ennen tarjoilua: Ripottele pinnalle ruokokidesokeri. Sulata kaasupolttimella.
  9. Tarjoa Piimä pien kanssa halutessasi tuoreita marjoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 22,1 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunaruohoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search