Mangopiimäkakku

Mangopiimäkakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mangopiimäkakku

Mangopiimäkakku

Piimästä syntyy ihanan raikas ja keveä hyydytetty kakku. Kakkuun kannattaa käyttää ruoanvalmistukseen tarkoitettua mangososetta, sillä se on voimakkaamman makuista kuin vauvojen soseet.

Valmistusaika

Työaika
15 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

175 g
Domino-keksejä
50 g

Täyte

100 g
pakastevadelmia
2 dl
6
liivatetta
½ dl
sitruunamehua
3 dl
mangososetta
4 dl
½ dl
sokeria
1 mm
suolaa (maustemitallinen)

Pinnalle

1 dl
mangososetta
n. 100 g
tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi keksimuron joukkoon. Levitä seos lusikalla vuoan pohjalle. Painele kevyesti tasaiseksi.
  2. Asettele vadelmat renkaaksi vuoan keskelle siten, että jokaisen kakkupalan keskelle tulee vadelmaa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata liivatteet siihen. Sekoita mangosose, piimä, sokeri ja suola. Kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon. Sekoita hyvin.
  4. Nostele kermavaahto täytteen joukkoon niin, että massa on tasaista. Lusikoi täytettä vuokaan ensin vähitellen, että vadelmat pysyvät paikallaan. Kaada loppu täyte ja tasoita pinta. Peitä vuoka tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 4 t.
  5. Levitä mangosose ohuelti hytyneen kakun pintaan ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
168 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.