Siirry sisältöön
Mangopiimäkakku

Mangopiimäkakku

Piimästä syntyy ihanan raikas ja keveä hyydytetty kakku. Kakkuun kannattaa käyttää ruoanvalmistukseen tarkoitettua mangososetta, sillä se on voimakkaamman makuista kuin vauvojen soseet.

Mangopiimäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g Domino-keksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 100 g pakastevadelmia
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 6 liivatetta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 3 dl mangososetta
  • 4 dl
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • ⅓ tl suolaa

Pinnalle

  • 1 dl mangososetta
  • 100 g tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi keksimuron joukkoon. Levitä seos lusikalla vuoan pohjalle. Painele kevyesti tasaiseksi.
  2. Asettele vadelmat renkaaksi vuoan keskelle siten, että jokaisen kakkupalan keskelle tulee vadelmaa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata liivatteet siihen. Sekoita mangosose, piimä, sokeri ja suola. Kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon. Sekoita hyvin.
  4. Nostele kermavaahto täytteen joukkoon niin, että massa on tasaista. Lusikoi täytettä vuokaan ensin vähitellen, että vadelmat pysyvät paikallaan. Kaada loppu täyte ja tasoita pinta. Peitä vuoka tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 4 t.
  5. Levitä mangosose ohuelti hytyneen kakun pintaan ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 169 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 14,4 g
Rasva 8,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search