
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl vettä
- 2 dl kaljamaltaita
-
5 dl
Valio rasvatonta piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 50 g hiivaa
- 1½ dl siirappia
- 1¼ tl suolaa
- 2 dl ruisjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Sekoita veteen maltaat. Nosta levyltä. Anna hautua hetken kannen alla.
- Sekoita mallasseos piimään. Kun seos on kädenlämpöistä, liuota joukkoon hiiva.
- Lisää loput aineet puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
- Levitä taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Kohota n. 1 tunti vedottomassa paikassa liinan alla
- Paista leipää 175 asteessa n. 40 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
184 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
36,8 g
Rasva
0,7 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa