Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl vettä
- 2 dl kaljamaltaita
-
5 dl
Valio rasvatonta piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 50 g hiivaa
- 1½ dl siirappia
- 1¼ tl suolaa
- 2 dl ruisjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Sekoita veteen maltaat. Nosta levyltä. Anna hautua hetken kannen alla.
- Sekoita mallasseos piimään. Kun seos on kädenlämpöistä, liuota joukkoon hiiva.
- Lisää loput aineet puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
- Levitä taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Kohota n. 1 tunti vedottomassa paikassa liinan alla
- Paista leipää 175 asteessa n. 40 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
184 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
36,8 g
Rasva
0,7 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.