Helppo ruisleipä pellillä

Helppo ruisleipä pellillä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Helppo ruisleipä pellillä

Helppo ruisleipä pellillä

Aidon hapanjuurileivän maun tämä peltileipä saa piimästä ja taikinan hapattamisesta huoneenlämmössä ennen paistamista. Kertakaikkisen herkullinen leipä, joka korvaa kaupan ruispalat silmän räpäyksessä. Tämän helpommaksi ei hapanruisleivän teko muutu!

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
30 min
tekeytyminen
24 h
Yhteensä
24 h 40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset18 leipästä, uunipellillinen

18 leipästä, uunipellillinen
1 l
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ruisrouhetta
1 rkl
suolaa
2 tl
kuivahiivaa
1 l

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä ja sekoita. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 18 - 24 h.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä leipästen ääriviivat. Pistele pinta haarukalla.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 25 min. Nauti voin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
6 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.