Joululimppu saa uuden muodon, kun sen valmistaa peltileipänä focaccian tapaan. Tämän leivän valmistuksen vaikein osuus on taikinan tekeytymisen ja valmiin leivän jäähtymisen odottaminen. Päällisillä saat luotua leivälle kauniin ulkoasun ja herkullisen suolaiset ja makeat sattumat vievät kielen mennessään.
Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.
5 dl | |
2 tl | kuivahiivaa |
1 ½ tl | suolaa |
½ dl | siirappia |
n. 6 ½ dl | vehnäjauhoja (tai 4 ½ dl vehnäjauhoja ja 2 dl ruisjauhoja |
1 tl | fenkolinsiemeniä |
1 tl | pomeranssinkuorta |
Pinnalle esim. | |
---|---|
2 rkl | |
6 vartta | tuoretta rosmariinia |
25 g | kuivattuja karpaloita |
25 g | saksanpähkinöitä |
½ palaa (à 170 g) | |
sormisuolaa |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.