Piimäfocaccia

Piimäfocaccia
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Piimäfocaccia

Piimäfocaccia

Joululimppu saa uuden muodon, kun sen valmistaa peltileipänä focaccian tapaan. Tämän leivän valmistuksen vaikein osuus on taikinan tekeytymisen ja valmiin leivän jäähtymisen odottaminen. Päällisillä saat luotua leivälle kauniin ulkoasun ja herkullisen suolaiset ja makeat sattumat vievät kielen mennessään.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
20 min
kohotus
6 h
Yhteensä
6 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset1 leipä

1 leipä
5 dl
2 tl
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
½ dl
siirappia
n. 6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
pomeranssinkuorta

Pinnalle esim.

2 rkl
6 vartta
tuoretta rosmariinia
25 g
kuivattuja karpaloita
25 g
saksanpähkinöitä
½ palaa (à 170 g)
sormisuolaa

Ohje

  1. Sekoita kylmään piimään kaikki taikinan ainekset. Voit korvata 2 dl vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Anna kohota peitettynä 6 h.
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 30 x 35 cm).
  3. Voitele kohonnut taikinalevy voisulalla. Koristele pinnalle esim. talvinen kuusimetsä.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.