Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Piimäfocaccia

Joululimppu saa uuden muodon, kun sen valmistaa peltileipänä focaccian tapaan. Tämän leivän valmistuksen vaikein osuus on taikinan tekeytymisen ja valmiin leivän jäähtymisen odottaminen. Päällisillä saat luotua leivälle kauniin ulkoasun ja herkullisen suolaiset ja makeat sattumat vievät kielen mennessään.

Piimäfocaccia
Piimäfocaccia

Ainesosat

leipä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl pomeranssinkuorta

Pinnalle esim.

  • 30 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 6 vartta tuoretta rosmariinia
  • 25 g kuivattuja karpaloita
  • 25 g saksanpähkinöitä
  • ½ palaa (à 170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

  1. Sekoita kylmään piimään kaikki taikinan ainekset. Voit korvata 2 dl vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Anna kohota peitettynä 6 h.
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 30 x 35 cm).
  3. Voitele kohonnut taikinalevy voisulalla. Koristele pinnalle esim. talvinen kuusimetsä.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 212 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 31,3 g
Rasva 5,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search