Valio AURA® sinihomejuusto

Valio AURA® on usein synonyymi suomalaiselle sinihomejuustolle. Toiset rakastavat sitä. Toiset vihaavat. Mutta on vain yksi Valio AURA®.

Valio AURA® sinihomejuusto on uniikki näyte suomalaista juusto-osaamista

Valio AURA® valmistetaan yhä perinteisen yli 80 vuotta vanhan reseptin mukaan lähes alkuperäisen käsityövaltaisesti. Sen valmistaminen vaatii vahvaa osaamista, innovatiivisuutta ja perinteitä. Tätä kaikkea on Valion Äänekosken juustolassa, jossa AURA® kypsyy hitaasti juustomestarien tarkassa valvonnassa.

Valio AURA® sinihomejuusto on ainutlaatuisen makuinen sinihomejuusto. Sen kirpeän hapan ja kermainen maku soveltuu erinomaisesti herkutteluun ja ruoanlaittoon. Juusto on myös rakenteeltaan sellainen, että sitä on helppo hyödyntää ruoanlaitossa. Valio AURA® on parhaimmillaan ruoassa ja Valio AURA® Gold juustotarjottimella.

Valio jäätelöfabriikki AURA® pipari

UUTUUS! Uniikki kombo vaniljakermajäätelöä, Valio AURA® -sinihomejuustokastiketta sekä piparkakkupaloja.

Maista

Valio AURA® valloittaa Facebookissa

Kannattaa käydä kurkkimassa Valio AURA® Facebook-sivua. Sieltä löydät aina ajankohtaiset reseptit ruokapöytään – sekä esimerkiksi juuston intohimoisten ystävien parhaita ideoita Valio AURA® herkkuihin.

Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan videoiden kautta

 • Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen

  Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.

 • Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa

  Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA oli syntynyt.

 • Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua

  Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.

 • AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta

  Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.

 • Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla

  Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.

 • Suomalaiseen makuun

  Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›