Valio AURA® sinihomejuusto

Suomalaiselle on olemassa vain yksi sinihomejuusto, Valio AURA®. Sen kolmionmallinen ulkonäkö ja tinkimätön maku ovat juurtuneet meihin eikä meille muu kelpaa. Aura® on meidän oma kansallisaarteemme.

Valio AURA® on suomalaisen juusto-osaamisen taidonnäyte. Se valmistetaan perinteisen, yli 80 vuotta vanhan reseptin mukaan lähes alkuperäisen käsityövaltaisesti. Valmistus vaatii vahvaa osaamista, innovatiivisuutta ja perinteitä. Tätä kaikkea on Valion Äänekosken juustolassa, jossa AURA® kypsyy hitaasti juustomestarien tarkassa valvonnassa.

Valio AURA® on ainutlaatuinen, suomalaiseen makuun suunniteltu sinihomejuusto, joka sopii erinomaisesti herkutteluun ja ruoanlaittoon. Sen maussa kohtaavat kirpeä happamuus ja kermaisuus vastustamattomalla tavalla.

AURA rakastaa pastaa

Helppo, mutta hienostunut pasta syntyy vähistä aineksista. AURA® tekee pasta-aterioista helpolla hyvää ja toimii arkesi herkullisena pelastajana.

Valio AURA® sinihomejuusto saa ruoan maistumaan

Kun ruokaan haluaa lisää makua, eräs takuuvarma keino on rapistella hopeinen kääre auki. Valio AURA® sinihomejuusto on hyvä keino tuoda makumaailmaan happamuutta, suolaisuutta ja kermaista täyteläisyyttä. Suolaiset piiraat, pastat, munakkaat ja kastikkeet muuttuvat vastustamattomiksi ripauksella Valio AURA® sinihomejuustoa. Kokeile ja poimi reseptit arkeen ja juhlaan!

Katso lisää AURA® juusto reseptejä

Makeita herkkuja ja Valio AURA® sinihomejuustoa

Makeiden lisukkeiden kanssa Valio AURA® sinihomejuusto sopii jälkiruoaksi sellaisenaankin, mutta kokeilepa joskus sinihomeista säväystä jälkiruokaan! Kun yhdistät Valio AURA® sinihomejuustoa esimerkiksi mutakakkuun, suolaisen ja makean liitto saattaa viedä jalat alta. Tämä voi olla myös suorin tie Valio Aura® fanin sydämeen.

Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi AURA® on juustokastike, jota voi käyttää kylmänä tai kuumana. Se on monipuolinen ruoanlaittotuote, joka antaa reilusti täyteläisyyttä ja herkullista AURA® sinihomejuuston makua mihin ikinä sitä käytätkään!

tutustu

Valio AURA® valloittaa Facebookissa

Kannattaa käydä kurkkimassa Valio AURA® Facebook-sivua. Sieltä löydät aina ajankohtaiset reseptit ruokapöytään – sekä esimerkiksi juuston intohimoisten ystävien parhaita ideoita Valio AURA® herkkuihin.

Tutustu AURA® rakastajiin

Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan videoiden kautta

 • Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen

  Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.

 • Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa

  Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA oli syntynyt.

 • Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua

  Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.

 • AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta

  Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.

 • Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla

  Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.

 • Suomalaiseen makuun

  Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›