Valio AURA® sinihomejuusto

Suomalaiselle on olemassa vain yksi sinihomejuusto, Valio AURA®. Sen kolmionmallinen ulkonäkö ja tinkimätön maku ovat juurtuneet meihin eikä meille muu kelpaa. Aura® on meidän oma kansallisaarteemme.

Valio AURA® on suomalaisen juusto-osaamisen taidonnäyte. Se valmistetaan perinteisen, yli 80 vuotta vanhan reseptin mukaan lähes alkuperäisen käsityövaltaisesti. Valmistus vaatii vahvaa osaamista, innovatiivisuutta ja perinteitä. Tätä kaikkea on Valion Äänekosken juustolassa, jossa AURA® kypsyy hitaasti juustomestarien tarkassa valvonnassa.

Valio AURA® on ainutlaatuinen, suomalaiseen makuun suunniteltu sinihomejuusto, joka sopii erinomaisesti herkutteluun ja ruoanlaittoon. Sen maussa kohtaavat kirpeä happamuus ja kermaisuus vastustamattomalla tavalla.

Alkuperäinen, muru vai erityisen pitkään kypsytetty Gold?

AURA rakastaa pastaa

Helppo, mutta hienostunut pasta syntyy vähistä aineksista. AURA® tekee pasta-aterioista helpolla hyvää ja toimii arkesi herkullisena pelastajana.

Valio AURA® sinihomejuusto saa ruoan maistumaan

Kun ruokaan haluaa lisää makua, eräs takuuvarma keino on rapistella hopeinen kääre auki. Valio AURA® sinihomejuusto on hyvä keino tuoda makumaailmaan happamuutta, suolaisuutta ja kermaista täyteläisyyttä. Suolaiset piiraat, pastat, munakkaat ja kastikkeet muuttuvat vastustamattomiksi ripauksella Valio AURA® sinihomejuustoa. Kokeile ja poimi reseptit arkeen ja juhlaan!

Makeita herkkuja ja Valio AURA® sinihomejuustoa

Makeiden lisukkeiden kanssa Valio AURA® sinihomejuusto sopii jälkiruoaksi sellaisenaankin, mutta kokeilepa joskus sinihomeista säväystä jälkiruokaan! Kun yhdistät Valio AURA® sinihomejuustoa esimerkiksi mutakakkuun, suolaisen ja makean liitto saattaa viedä jalat alta. Tämä voi olla myös suorin tie Valio Aura® fanin sydämeen.

Valio AURA® valloittaa Facebookissa

Kannattaa käydä kurkkimassa Valio AURA® Facebook-sivua. Sieltä löydät aina ajankohtaiset reseptit ruokapöytään – sekä esimerkiksi juuston intohimoisten ystävien parhaita ideoita Valio AURA® herkkuihin.

Tutustu AURA® rakastajiin

Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan videoiden kautta

 • Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen

  Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.

 • Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa

  Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA oli syntynyt.

 • Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua

  Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.

 • AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta

  Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.

 • Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla

  Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.

 • Suomalaiseen makuun

  Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.