Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan videoiden kautta
Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen
Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.
Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa
Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA oli syntynyt.
Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua
Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.
AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta
Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.
Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla
Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.
Suomalaiseen makuun
Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.