Valio AURA® sinihomejuusto

Jokainen päivä voi maistua hyvältä, oli ruoka kuinka nopeaa tai helppoa tahansa. Valio AURA® sinihomejuusto maustaa monet arkiherkut aivan uudelle tasolle. Poimi hyvät vinkit ja nauti elämästä.

Yksi ja ainoa Valio AURA® sinihomejuusto

Herkullisen sinihomejuuston valmistaminen vaatii vahvaa osaamista, innovatiivisuutta ja perinteitä. Tätä kaikkea on Valion Äänekosken juustolassa – siellä mistä klassikkojuusto Valio AURA® sinihomejuusto aloittaa matkansa suomalaisten ruokapöytiin. Valio AURA® valmistetaan yhä perinteisen, 80 vuotta vanhan reseptin mukaan lähes alkuperäisen käsityövaltaisesti.

Valio AURA® sinihomejuusto sopii suomalaisten suuhun. Juusto on myös rakenteeltaan sellainen, että sitä on helppo hyödyntää ruoanlaitossa. Valio AURA® on parhaimmillaan ruoassa ja Valio AURA® Gold herkuttelujuustona juustotarjottimella.

Valio AURA® sinihomejuusto saa arjen maistumaan

Katso lisää AURA® juusto reseptejä

Valio AURA® valloittaa Facebookissa

Kannattaa käydä kurkkimassa Valio AURA® Facebook-sivua. Sieltä löydät aina ajankohtaiset reseptit ruokapöytään – sekä esimerkiksi juuston intohimoisten ystävien parhaita ideoita Valio AURA® herkkuihin.

Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan videoiden kautta

 • Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen

  Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.

 • Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa

  Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA oli syntynyt.

 • Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua

  Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.

 • AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta

  Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.

 • Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla

  Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.

 • Suomalaiseen makuun

  Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.