Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pääsiäispizza

Pehmeän öljyisellä focacciapohjalla valmistuu herkullinen pääsiäsipizza. Täytteenä crème fraîchea, lammasmakkaraa, parsaa ja AURA juustoa. Pellillinen täyttä ihanuutta.

Pääsiäispizza
Pääsiäispizza

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7½ dl vehnä- tai pizzajauhoja
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • 1 dl oliiviöljyä

Täytteet

  • 1 prk (200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon
  • 2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 250 g mausteista raakamakkaraa esim. lammasmakkaraa
  • 200 g tuoretta, vihreää parsaa
  • ½ pala (à 170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 3 vartta tuoretta rosmariinia

Lisäksi

  • 0 kg rucolan lehtiä

Ohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  2. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Lisää joukkoon oliiviöljystä puolet. Vaivaa vielä hetki.
  4. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  5. Levitä loput oliiviöljystä uunipannulle. Taputtele taikina uunipannulle. Levitä pinnalle crème fraîche, valkosipuli sekä juustoraaste. Purista raakamakkaroista sisukset pizzan päälle. Poista parsoista puiseva tyviosa ja halkaise parsat jos ovat kovin paksuja. Levitä parsat pizzalle. Murustele pinnalle AURA ja tuoretta rosmariinia.
  6. Paista uunissa 250 asteessa n. 20 min. Viimeistele valmis pizza rucolalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 18,2 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 3,9 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rucolan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search