Pääsiäispizza

Pääsiäispizza
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pääsiäispizza

Pääsiäispizza

Pehmeän öljyisellä focacciapohjalla valmistuu herkullinen pääsiäsipizza. Täytteenä crème fraîchea, lammasmakkaraa, parsaa ja AURA juustoa. Pellillinen täyttä ihanuutta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen
7 ½ dl
vehnä- tai pizzajauhoja
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
4 dl
vettä
1 dl
oliiviöljyä

Täytteet

1 prk ( 200 g)
1 pussi (150 g)
250 g
mausteista raakamakkaraa esim. lammasmakkaraa
200 g
tuoretta, vihreää parsaa
½ pala (à 170 g)
3 vartta
tuoretta rosmariinia

Lisäksi

rucolan lehtiä

Ohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  2. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Lisää joukkoon oliiviöljystä puolet. Vaivaa vielä hetki.
  4. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  5. Levitä loput oliiviöljystä uunipannulle. Taputtele taikina uunipannulle. Levitä pinnalle crème fraîche sekä juustoraaste. Purista raakamakkaroista sisukset pizzan päälle. Poista parsoista puiseva tyviosa ja halkaise parsat jos ovat kovin paksuja. Levitä parsat pizzalle. Murustele pinnalle AURA ja tuoretta rosmariinia.
  6. Paista uunissa 250 asteessa n. 20 min. Viimeistele valmis pizza rucolalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
232 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.