Pizza diavola eli tulinen salamipizza

Pizza diavola eli tulinen salamipizza
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Pizza diavola eli tulinen salamipizza

Pizza diavola eli tulinen salamipizza

Tämän pizzan juju on tulinen täyte pepperonimakkarasta sekä Nduja-salamilevitteestä. Pohjataikinan pitkä kohotus ja mehevät täytteet tekevät tästä pizzasta huipun!

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 pizzaa

4 pizzaa
1 annos
pizzataikinaa , ks. ohjelinkkit

Täytteet

1 tlk (400 g)
pizzakastiketta , esim. Mutti
1 pussi (350 g)
150 g
pepperonia
4 rkl
Nduja-salamilevitettä

Pinnalle

tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Ohje

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja anna pellin kuumeta uunissa ennen kuin asetat pizzan sille. Voit myös käyttää grillivastusta, se nopeuttaa pizzan paistumista.
  2. Jaa kohonnut pizzataikina neljään osaan. Kauli tai pyörittele käsin pohjat reilusti jauhotetulla pöydällä.
  3. Levitä pizzakastike ja juustomuru pohjille. Asettele päälle pepperoniviipaleet ja lusikoi salamilevite.
  4. Paista pizza kerrallaan kuumalle uunipellille, kunnes reunat ovat kohonneet ja pinta kauniin ruskea. Paista loput pizzat samoin. Viimeistele ennen tarjoilua tuoreella basilikalla ja oliiviöljyllä.
Vinkki

Vinkki

Voit myös paistaa pizzauunissa (ks. kuvan pizza).
Alkuun
Napolilainen pizzataikina
10 h 30 min
Lisukkeeksi
Pizzapohja
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
249 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.