Tyrni-lakkakakku

Tyrni-lakkakakku

Kauniit oranssinkeltaiset marjat - tyrni ja lakka - sopivat värien lisäksi yhteen myös maullisesti. Valmista juhlava kakku kun on juhlan aika näistä aineksista, joita on saatavilla kaupoista ympäri vuoden.

4 h 30 min
helppo
263 kcal / 100g
4
7

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

125 g
digestivekeksejä
50 g

Täyte

3
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
½ dl
tyrnimehua
n. 1 dl
lakkahilloa

Päälle

2
liivatelehteä
½ + 1 dl
tyrnimehua
1 dl
sokeria

Koristeluun

lakkahilloa ja lakkoja
marenkia murusteltuna

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula. Pohjusta Ø 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Sekoita rahka ja sokeri kulhossa.
  4. Kuumenna mehu kiehuvaksi kahvikupissa tai jälkiruoka-annoskulhossa mikrossa. Sulata mehuun liivatelehdet ja valuta se rahkaan samalla sekoittaen.
  5. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada noin 2/3 täyte keksipohjalle. Lusikoi lakkahilloa raitamaisesti täytteen päälle jättäen reunat ilman hilloa. Pistele/työnnä hilloa lusikalla hieman syvemmälle täytteeseen. (Hilloa ei kannata laittaa tasaiseksi kerrokseksi, sillä muuten kakun yläosa on liukas leikattaessa.)
  6. Valuta loppu täyte tasaisesti päälle.
  7. Hyydytä jääkaapissa 3 h.
  8. Päälle

  9. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl tyrnimehua ja sokeri kiehuvaksi kulhossa. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseokseen loppu tyrnimehu (1 dl) ja anna jäähtyä haaleaksi.
  10. Valuta kiille lusikkapesän kautta hyytyneelle kakulle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2 h.
  11. Koristele. Lisää marenkimurut vasta juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)