Tyrni-lakkakakku

Tyrni-lakkakakku

4 h 30 min
helppo
263 kcal / 100g
1
3

Kauniit oranssinkeltaiset marjat - tyrni ja lakka - sopivat värien lisäksi yhteen myös maullisesti. Valmista juhlava kakku kun on juhlan aika näistä aineksista, joita on saatavilla kaupoista ympäri vuoden.

Ainekset

12 annosta

Pohja

125 g
digestivekeksejä
50 g

Täyte

3
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
½ dl
tyrnimehua
n. 1 dl
lakkahilloa

Päälle

2
liivatelehteä
½ + 1 dl
tyrnimehua
1 dl
sokeria

Koristeluun

lakkahilloa ja lakkoja
marenkia murusteltuna

Annosmäärä

12 annosta

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula. Pohjusta Ø 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Sekoita rahka ja sokeri kulhossa.
  4. Kuumenna mehu kiehuvaksi kahvikupissa tai jälkiruoka-annoskulhossa mikrossa. Sulata mehuun liivatelehdet ja valuta se rahkaan samalla sekoittaen.
  5. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada noin 2/3 täyte keksipohjalle. Lusikoi lakkahilloa raitamaisesti täytteen päälle jättäen reunat ilman hilloa. Painele lusikalla hilloa hieman syvemmälle täytteeseen. (Hilloa ei kannata laittaa tasaiseksi kerrokseksi, sillä muuten kakun yläosa on liukas leikattaessa.)
  6. Hyydytä jääkaapissa 3 h.
  7. Päälle

  8. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl tyrnimehua ja sokeri kiehuvaksi kulhossa. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseokseen loppu tyrnimehu (1 dl) ja anna jäähtyä haaleaksi.
  9. Valuta kiille lusikkapesän kautta hyytyneelle kakulle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2 h.
  10. Koristele. Lisää marenkimurut vasta juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)