Siirry sisältöön
Tyrni-lakkakakku

Tyrni-lakkakakku

Kauniit oranssinkeltaiset marjat - tyrni ja lakka - sopivat värien lisäksi yhteen myös maullisesti. Kun on juhlan aika, leivo tämä kakku aineksista, joita on saatavilla kaupoista ympäri vuoden.

Tyrni-lakkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 125 g digestivekeksejä
  • 50 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl tyrnitäysmehua
  • 1 dl lakkahilloa

Päälle

  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl tyrnitäysmehua
  • 1 dl sokeria

Koristeluun

  • 0 kg lakkahilloa ja lakkoja
  • 0 kg marenkia murusteltuna

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula. Pohjusta Ø 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Sekoita rahka ja sokeri kulhossa.
  4. Kuumenna mehu kiehuvaksi kahvikupissa tai jälkiruoka-annoskulhossa mikrossa. Sulata mehuun liivatelehdet ja valuta se rahkaan samalla sekoittaen.
  5. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada noin 2/3 täyte keksipohjalle. Lusikoi lakkahilloa raitamaisesti täytteen päälle jättäen reunat ilman hilloa. Pistele/työnnä hilloa lusikalla hieman syvemmälle täytteeseen. (Hilloa ei kannata laittaa tasaiseksi kerrokseksi, sillä muuten kakun yläosa on liukas leikattaessa.)
  6. Valuta loppu täyte tasaisesti päälle.
  7. Hyydytä jääkaapissa 3 h.

Päälle

  1. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl tyrnimehua ja sokeri kiehuvaksi kulhossa. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseokseen loppu tyrnimehu (1 dl) ja anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Valuta kiille lusikkapesän kautta hyytyneelle kakulle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2 h.
  3. Koristele. Lisää marenkimurut vasta juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 257 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 26,5 g
Rasva 14,4 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • lakkahilloa
  • marenkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search