Passionjuustokakku

Passionjuustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Passionjuustokakku

Passionjuustokakku

Raikas passionhedelmä on paitsi energisen keltainen, mutta myös raikkaan aromikas. Tämä herkku ihastuttaa kahvipöydässä niin pääsiäisenä kuin muissa ruokavuoden juhlahetkissä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jääkaapissa
13 h
uunissa
2 h
Yhteensä
15 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1
kananmuna

Täyte

2 rasiaa (à 200 g)
2 prk (à 200 g)
1 dl
passiososetta , Bonne
½ dl
sokeria
4
kananmunaa

Kiille

1
liivatelehteä
½ dl
vettä
1 ½ dl
passiososetta
2 rkl
sokeria

Ohje

  1. Tee pohja: sulata voi. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja jauhoihin yhdistetty leivinjauhe. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Vatkaa täytteen ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi ( n. 2 min). Kaada täyte vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h. Avaa uunin luukku, laita uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä jälkilämmöllä 1 h.
  3. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa yön yli.
  4. Laita liivate pehmenemöön kylmään veteen, 5min. Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. mikrossa ja sulata pehmennyt liivatelehti veteen. Sekoita vesi passionsoseen ja sokerin kanssa tasaiseksi.
  5. Lusikoi kiille kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa väh. 1 h.
  6. Viimeistele halutessasi marjoilla ja nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.