Mämmijuustokakku

Mämmijuustokakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Mämmijuustokakku

Mämmijuustokakku

Konjakilla maustettu paistettava juustokakku on herkullinen kahvin kanssa tarjottava pääsiäisenä, mutta myös muulloinkin - saahan mämmiä läpi vuoden. Maukas Bastogne-keksipohja on ehdoton valinta tämän kakun pohjaksi.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

400 g
keksejä , Bastogne
125 g

Täyte

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 prk (500 g)
300 g
mämmiä , Kymppi mämmi
2 tl
vaniljasokeria
3 rkl
konjakkia
½ dl
perunajauhoja

Tarjoiluun

1 prk (200 g)
2 dl

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää koneen käydessä joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuon pohjan ja reunojen väliin. Jätä leivinpaperia reilusti (vähint. 5 cm) vuoan ulkopuolelle, sillä keksipohjasta irtoaa jonkin verran rasvaa. Se imeytyy takaisin keksipohjaan paistamisen jälkeen.
    Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuon pohjan ja reunojen väliin. Jätä leivinpaperia reilusti (vähint. 5 cm) vuoan ulkopuolelle, sillä keksipohjasta irtoaa jonkin verran rasvaa. Se imeytyy takaisin keksipohjaan paistamisen jälkeen.
  3. Painele keksiseos napakasti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  5. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  6. Vatkaa keltuaiset, rahka, mämmi, konjakki ja vaniljasokeri kulhossa. Siivilöi joukkoon perunajauho. Vatkaa ainekset tasaiseksi.
  7. Nostele valkuaisvaahto mämmitäytteen joukkoon. Kaada täyte kakkuvuokaan.
  8. Kypsennä 150 asteessa uunin alimmalla paistotasolla kypsäksi 1 h 5 min. Käytä tasalämpöä. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  9. Irrota kakku vasta jäähtyneenä vuoasta. Säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  10. Pinnalle tai tarjoiluun

  11. Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Pursota jäähtyneen kakun pinnalle tai tarjoa erikseen.
Vinkki

Vinkki

HUOM! Älä kypsennä kakkua korkeammassa lämpötilassa tai liian pitkään. Tällöin kakun maku muuttuu. Kakun kuuluu olla kosteaa ja hieman kakkulapioon tarttuvaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
248 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.