
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 400 g keksejä, Bastogne
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
1 prk (500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 300 g mämmiä, Kymppi mämmi
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl konjakkia
- ½ dl perunajauhoja
Tarjoiluun
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää koneen käydessä joukkoon sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuon pohjan ja reunojen väliin. Jätä leivinpaperia reilusti (vähint. 5 cm) vuoan ulkopuolelle, sillä keksipohjasta irtoaa jonkin verran rasvaa. Se imeytyy takaisin keksipohjaan paistamisen jälkeen.
- Painele keksiseos napakasti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset, rahka, mämmi, konjakki ja vaniljasokeri kulhossa. Siivilöi joukkoon perunajauho. Vatkaa ainekset tasaiseksi.
- Nostele valkuaisvaahto mämmitäytteen joukkoon. Kaada täyte kakkuvuokaan.
- Kypsennä 150 asteessa uunin alimmalla paistotasolla kypsäksi 1 h 5 min. Käytä tasalämpöä. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Irrota kakku vasta jäähtyneenä vuoasta. Säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Pinnalle tai tarjoiluun
- Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Pursota jäähtyneen kakun pinnalle tai tarjoa erikseen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
244 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
24,4 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa