Perunaleivos mämmistä

Perunaleivos mämmistä
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Perunaleivos mämmistä

Perunaleivos mämmistä

Perunaleivos on klassikkoleivonnainen, joka on saanut nimensä enemmän pottumaisesta muodostaan kuin raaka-aineista. Perunaleivoksen tekoon sopii loistavasti mämmi, joka tuo sopivaa tahmeutta ja tummanpuhuvaa makua yhdessä kaakaon kanssa. Mausta leivosmassa makusi mukaan rommilla tai kahvilla.

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset10 kpl

10 kpl
1 ½ dl
mämmiä
100 g
marsipaanimassaa
50 g
1 ½ rkl
sokeria
1 - 1 1/4 dl
korppujauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
2 rkl
rommia

Pinnalle

kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vatkaa mämmi, paloiteltu marsipaanimassa, huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muut aineet. Korppujauhojen määrä riippuu käytettävän mämmin paksuudesta: perusmämmillä 1 dl, perunamämmillä 1 1/4 dl. Sekoita. Anna taikinan turvota väh. ½ h.
  3. Muotoile massasta soikeahkoja leivonnaisia (à n. 40 g).
  4. Kuvioi leivonnaiset painamalla pintaa kevyesti viistottain haarukalla tai veitsen hamarapuolella. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.
  5. Nosta tarjoiluastiaan tai paperisiin pieniin leivos- / muffinssivuokiin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Vinkki

Vinkki

Jos tarjoat leivonnaiset vasta seuraavana päivänä, säilytä ne kelmutettuna jääkaapissa ja ripottele kaakaojauhe pintaan vasta ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
329 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.