Perunaleivos mämmistä

Perunaleivos mämmistä

Perunaleivos on klassikkoleivonnainen, joka on saanut nimensä enemmän pottumaisesta muodostaan kuin raaka-aineista. Perunaleivoksen tekoon sopii loistavasti mämmi, joka tuo sopivaa tahmeutta ja tummanpuhuvaa makua yhdessä kaakaon kanssa. Mausta leivosmassa makusi mukaan rommilla tai kahvilla.

Ainekset10 kpl

10 kpl
1 ½ dl
mämmiä tai Kymppi Peruna Mämmiä
100 g
marsipaanimassaa

tai 100 gmantelimassaa
50 g
1 ½ rkl
sokeria
1 - 1 1/4 dl
korppujauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
2 rkl
rommia

tai 2 rklvahvaa kahvia

Pinnalle

kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vatkaa mämmi, paloiteltu marsipaanimassa, huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muut aineet. Korppujauhojen määrä riippuu käytettävän mämmin paksuudesta: perusmämmillä 1 dl, perunamämmillä 1 1/4 dl. Sekoita. Anna taikinan turvota väh. ½ h.
  3. Muotoile massasta soikeahkoja leivonnaisia (à n. 40 g).
  4. Kuvioi leivonnaiset painamalla pintaa kevyesti viistottain haarukalla tai veitsen hamarapuolella. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.
  5. Nosta tarjoiluastiaan tai paperisiin pieniin leivos- / muffinssivuokiin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Vinkki

Jos tarjoat leivonnaiset vasta seuraavana päivänä, säilytä ne kelmutettuna jääkaapissa ja ripottele kaakaojauhe pintaan vasta ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
329 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,3 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›