Perunaleivos mämmistä

Tehnyt IlonaValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Ilona
Valio Koekeittiöstä

Perunaleivos mämmistä

Perunaleivos mämmistä

Perunaleivos on klassikkoleivonnainen, joka on saanut nimensä enemmän pottumaisesta muodostaan kuin raaka-aineista. Perunaleivoksen tekoon sopii loistavasti mämmi, joka tuo sopivaa tahmeutta ja tummanpuhuvaa makua yhdessä kaakaon kanssa. Mausta leivosmassa makusi mukaan rommilla tai kahvilla.

Tehnyt IlonaValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Ilona
Valio Koekeittiöstä

Ainekset10 kpl

10 kpl
1 ½ dl
mämmiä tai Kymppi Peruna Mämmiä
100 g
marsipaanimassaa

tai 100 gmantelimassaa
50 g
1 ½ rkl
sokeria
1 - 1 1/4 dl
korppujauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
2 rkl
rommia

tai 2 rklvahvaa kahvia

Pinnalle

kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vatkaa mämmi, paloiteltu marsipaanimassa, huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muut aineet. Korppujauhojen määrä riippuu käytettävän mämmin paksuudesta: perusmämmillä 1 dl, perunamämmillä 1 1/4 dl. Sekoita. Anna taikinan turvota väh. ½ h.
  3. Muotoile massasta soikeahkoja leivonnaisia (à n. 40 g).
  4. Kuvioi leivonnaiset painamalla pintaa kevyesti viistottain haarukalla tai veitsen hamarapuolella. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.
  5. Nosta tarjoiluastiaan tai paperisiin pieniin leivos- / muffinssivuokiin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Vinkki

Vinkki

Jos tarjoat leivonnaiset vasta seuraavana päivänä, säilytä ne kelmutettuna jääkaapissa ja ripottele kaakaojauhe pintaan vasta ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
329 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›