Siirry sisältöön
Mämmikahvikakku

Mämmikahvikakku

Valmista kahvin makuisella rahkalla ja mämmillä mehevöitetty kahvikakku. Tämä kakku herätti suosiota niin nuorten kuin aikuisten keskuudessa. Kakku maistui myös heille, jotka eivät normaalisti mämmiä nauti.

Mämmikahvikakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffee
    Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
    Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • ½ pikari (à 100 g) mämmiä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ⅔ tl kardemummaa
  • 125 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Raita

  • ½ prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffee
    Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
    Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • ½ pikari (à 100 g) mämmiä
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 1 tl pikakahvijauhetta

Vuokaan

  • 10 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg korppujauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota leipä- tai torvivuoka, tilavuus väh. 1,5 l.

Taikina

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon rahka ja mämmi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos ja voisula muutamassa erässä joukkoon.
  2. Kaada n. 2/3 taikinasta vuokaan. Lusikoi koko vuoan pituudelta keskelle raitatäyte. Painele sitä pikkulusikalla taikinan sisään, jolloin kakkuun muodostuu raitoja. Peitä raita lopulla taikinalla, tasoita.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  4. Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä peitettynä seuraavaan päivään.

Raita

  1. Sekoita rahka ja mämmi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja painele pikakahvijauhe lusikan pesällä siivilää vasten, jotta se hienontuu.

Koristeluvinkki

  1. Siivilöi ensin kakulle 1 tl tomusokeria, sitten ½ tl pikakahvijauhetta lusikan pesällä siivilää vasten painellen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 320 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 40,7 g
Rasva 14,5 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search