Mämmikahvikakku

Mämmikahvikakku

Valmista kahvin makuisella rahkalla ja mämmillä mehevöitetty kahvikakku. Tämä kakku herätti suosiota niin nuorten kuin aikuisten keskuudessa. Kakku maistui myös heille, jotka eivät normaalisti mämmiä nauti.

1 h 20 min
keskitaso
332 kcal / 100g
0
0

Ainekset14 viipaletta

14 viipaletta

Taikina

2
kananmunaa
2 dl
sokeria
½ prk (à 200 g)
½ pikari (à 100 g)
mämmiä
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
¾ tl
kardemummaa
125 g

Raita

½ prk (à 200 g)
½ pikari (à 100 g)
mämmiä
2 tl
perunajauhoja
1 tl
kaakaojauhetta
1 tl
pikakahvijauhetta

Vuokaan

korppujauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota leipä- tai torvivuoka, tilavuus väh. 1,5 l.
  2. Raita

  3. Sekoita rahka ja mämmi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja painele pikakahvijauhe lusikan pesällä siivilää vasten, jotta se hienontuu.
  4. Taikina

  5. Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon rahka ja mämmi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos ja voisula muutamassa erässä joukkoon.
  6. Kaada n. 2/3 taikinasta vuokaan. Lusikoi koko vuoan pituudelta keskelle raitatäyte. Painele sitä pikkulusikalla taikinan sisään, jolloin kakkuun muodostuu raitoja. Peitä raita lopulla taikinalla, tasoita.
  7. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  8. Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä peitettynä seuraavaan päivään.

Vinkki

Siivilöi ensin kakulle 1 tl tomusokeria, sitten ½ tl pikakahvijauhetta lusikan pesällä siivilää vasten painellen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
332 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
15 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)