Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mämmimutakakku

Maltainen mämmi on mainio mutakakun raaka-aine. Mämmimutakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useamman päivän ja on herkullisimmillaan kermavaahdon kera.

Mämmimutakakku
Mämmimutakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g taloussuklaata
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • ½ rasiaa (à 700 g) mämmiä, Kymppi-mämmi
  • 1 dl sokeria

Tarjoiluun


Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen. Vatkaa munat yksitellen suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mämmi ja sokeri. Sekoita.
  2. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista 175 asteessa 25 - 30 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
  3. Tarjoa mutakakkua hieman lämpimänä tai jäähtyneenä kermavaahdon kera.
  4. Mutakakku säilyy mehevänä useamman päivän.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 310 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 32,1 g
Rasva 18 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Keittiön kuohukermaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search