Hyppää sisältöön
Mämmimutakakku

Mämmimutakakku

Maltainen mämmi on mainio mutakakun raaka-aine. Lisää vain suklaa, voi ja munat ja takuukostea kakku on valmis. Mämmimutakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useamman päivän ja on herkullisimmillaan kermavaahdon kera tarjoiltuna.

Mämmimutakakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g taloussuklaata
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • ½ rasiaa (à 700 g) mämmiä, Kymppi-mämmi

Tarjoiluun


Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä, sekoita. Vatkaa munat yksitellen suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mämmi. Sekoita.
  2. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan Ø 20-22 cm. Paista 175 asteessa 24 min. Kakku jää keskeltä kosteaksi.
  3. Tarjoa hieman lämpimänä tai jäähtyneenä kermavaahdon kera. Mutakakku säilyy mehevänä useamman päivän.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 301 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 24,7 g
Rasva 20 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 3,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio kuohukermaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi