Smoothie-kakku

Smoothie-kakku

Tätä kakkua voi ottaa hyvällä omalla tunnolla isommankin palan! Saat kakkuun vaihtelevuutta käyttämällä pohjaan erilaisia myslipatukoita ja täytteeseen eri marjoja.

4 h 25 min
keskitaso
119 kcal / 100g
8
32

Ainekset6 annosta

6 annosta

POHJA

3 (n. 145 g)
myslipatukkaa , esim. Alpen

TÄYTE

4
liivatelehteä
2 prk (à 250 g)
1 pussi (200 g)
pakastemustikoita
2
banaania
2
luomu kananmunan valkuaista
1 rkl
hunajaa

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
  2. Murra myslipatukat blenderiin ja aja muruksi. Painele muru vuokaan ja siirrä kylmään.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita blenderiin rahka, mustikat ja banaanit. Aja tasaiseksi seokseksi.
  4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää hunaja ohuena nauhana vaahdotuksen aikana.
  5. Lämmitä mikrossa tai liedellä tilkka vettä kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos rahkaseokseen, sekoita.
  6. Nostele lopuksi valkuaisvaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada massa vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa väh. 4 h.
  7. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Vinkki

Tarjoa kakku vuorokauden sisään valmistamisesta. Kakku ei kestä pakastamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
4 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)