Smoothie-kakku

Smoothie-kakku

Tätä kakkua voi ottaa hyvällä omalla tunnolla isommankin palan! Saat kakkuun vaihtelevuutta käyttämällä pohjaan erilaisia myslipatukoita ja täytteeseen eri marjoja.

4 h 25 min
keskitaso
116 kcal / 100g
9
34

Ainekset6 annosta

6 annosta

POHJA

5 (145 g)
myslipatukkaa , esim. Alpen

TÄYTE

4
liivatelehteä
2 prk (à 250 g)
1 pussi (200 g)
pakastemustikoita
2
banaania
2
luomu kananmunan valkuaista
1 rkl
hunajaa
2 rkl
vettä

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi Ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
  2. Murra myslipatukat leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen ja aja muruksi. Painele muru vuokaan ja siirrä kylmään.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita monitoimikoneeseen rahka, mustikat ja banaanit. Aja tasaiseksi seokseksi.
  4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää hunaja ohuena nauhana vaahdotuksen lopussa.
  5. Lämmitä vesi esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseos rahkaseokseen koneen käydessä.
  6. Nostele lopuksi valkuaisvaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada massa vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa väh. 4 h.
  7. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Vinkki

Tarjoa kakku vuorokauden sisään valmistamisesta. Kakku ei kestä pakastamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
116 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›