
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h 30 min
Yhteensä
5 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g tummia täytekeksejä, esim. Oreo
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 + 3 liivatelehteä
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 230 g (2 dl) vadelmahilloa
-
1½ prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 2 + 1½ rkl vettä
- 1 dl lakritsikastiketta
Kuorrute
-
½ prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 100 g valkosuklaata
- 1 rkl lakritsikastiketta
- 0 kg mustaa elintarvikeväriä
- 0 kg turkinpippurirouhetta tai lakritsiströsseleitä
- ½ dl (25 g) kotimaisia vadelmia, jäisinä
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Hienonna keksit yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Painele päälle keksimuru. Nosta jääkaappiin.
Täyte
- Laita kaikki liivatteet pehmenemään väljästi runsaaseen, kylmään veteen.
- Mittaa vadelmahillo kulhoon.
- Vaahdota 2 dl kuohukermaa.
- Kuumenna 2 rkl vettä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata joukkoon 4 puristettua liivatetta.
- Sekoita liivateseos vadelmahilloon. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita. Levitä mousse tasaisesti keksipohjalle.
- Laita sitruunarahka ja loput kuohukermasta kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella. Lisää lakritsikastike ja vaahdota vielä hetki.
- Sulata 3 liivatetta 1 ½ rkl:en kiehahtanutta vettä. Valuta se lakritsivahtoona samalla sekoittaen. Levitä täyte varoen vadelmamoussen päälle. Tasoita.
- Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
Kuorrutus
- Valmista kuorrutus kun kakku on hyytynyt.
- Kuumenna sitruunarahka, paloiteltu suklaa ja lakritsikastike keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Kun suklaa on sulanut, nosta liedeltä. Värjää mustaksi.
- Jäähdytä kuorrutetta sen verran, että se ei sulata kakkua. Valuta kuorrute kakulle, levitä ja anna valua osittain reunoille. Nosta kylmään. Anna kuorrutteen jähmettyä n. 30 min ja viimeistele turkinpippurirouheella tai strösseleille, kun pinta vielä hieman kostea.
- Koristele murennetuilla jäisillä vadelmilla juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
253 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
22,6 g
Rasva
16,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,5 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustaa elintarvikeväriä
- turkinpippurirouhetta