Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lakritsi-vadelmamoussekakku

Pinkkiä ja mustaa! Vadelmaa ja lakua! Siinä tämän kakun valloittavat elementit. Valmista näyttävä kakku, jota voi tuunata niin synttärisankarille kuin tarjottavaksi isänpäivänä. Kakku on myös loistavasti myös halloweenteemaan.

Lakritsi-vadelmamoussekakku
Lakritsi-vadelmamoussekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g tummia täytekeksejä, esim. Oreo
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Kuorrute

  • ½ prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruuna
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 rkl lakritsikastiketta
  • 0 kg mustaa elintarvikeväriä
  • 0 kg turkinpippurirouhetta tai lakritsiströsseleitä
  • ½ dl (25 g) kotimaisia vadelmia, jäisinä

Ohje

Pohja

  1. Hienonna keksit yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Painele päälle keksimuru. Nosta jääkaappiin.

Täyte

  1. Laita kaikki liivatteet pehmenemään väljästi runsaaseen, kylmään veteen.
  2. Mittaa vadelmahillo kulhoon.
  3. Vaahdota 2 dl kuohukermaa.
  4. Kuumenna 2 rkl vettä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata joukkoon 4 puristettua liivatetta.
  5. Sekoita liivateseos vadelmahilloon. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita. Levitä mousse tasaisesti keksipohjalle.
  6. Laita sitruunarahka ja loput kuohukermasta kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella. Lisää lakritsikastike ja vaahdota vielä hetki.
  7. Sulata 3 liivatetta 1 ½ rkl:en kiehahtanutta vettä. Valuta se lakritsivahtoona samalla sekoittaen. Levitä täyte varoen vadelmamoussen päälle. Tasoita.
  8. Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.

Kuorrutus

  1. Valmista kuorrutus kun kakku on hyytynyt.
  2. Kuumenna sitruunarahka, paloiteltu suklaa ja lakritsikastike keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Kun suklaa on sulanut, nosta liedeltä. Värjää mustaksi.
  3. Jäähdytä kuorrutetta sen verran, että se ei sulata kakkua. Valuta kuorrute kakulle, levitä ja anna valua osittain reunoille. Nosta kylmään. Anna kuorrutteen jähmettyä n. 30 min ja viimeistele turkinpippurirouheella tai strösseleille, kun pinta vielä hieman kostea.
  4. Koristele murennetuilla jäisillä vadelmilla juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 277 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 28 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustaa elintarvikeväriä
  • turkinpippurirouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search