Lakritsi-vadelmamoussekakku

Lakritsi-vadelmamoussekakku

5 h 10 min
keskitaso
304 kcal / 100g
9
19

Pinkkiä ja mustaa! Vadelmaa ja lakua! Siinä tämän kakun valloittavat elementit. Valmista näyttävä kakku, jota voi tuunata niin synttärisankarille kuin tarjottavaksi isänpäivänä. Kakku on myös loistavasti myös halloweenteemaan.

Ainekset

12 annosta

Pohja

150 g
tummia täytekeksejä , esim. Oreo
50 g

Täyte

6
liivatelehteä
1 prk (3,3 dl)
2 dl (230 g)
vadelmahilloa
1 ½ prk (à 200 g)
2 + 1 rkl
vettä
1 dl
lakritsikastiketta

Kuorrute

½ prk (à 200 g)
100 g
valkosuklaata
mustaa elintarvikeväriä
½ dl
turkinpippurirouhetta
2 rkl
kotimaisia vadelmia , jäisinä

Ohje

  1. Hienonna keksit yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Painele päälle keksimuru. Nosta jääkaappiin.
  3. Täyte

  4. Laita liivatteet pehmenemään väljästi runsaaseen, kylmään veteen.
  5. Vaahdota 2 dl kuohukermaa.
  6. Mittaa vadelmahillo omaan kulhoon.
  7. Kuumenna 2 rkl vettä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata joukkoon 4 puristettua liivatetta.
  8. Sekoita liivateseos vadelmahilloon. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita. Levitä mousse tasaisesti keksipohjalle.
  9. Vaahdota lakritsirahka ja loppu kuohukerma samassa kulhossa. Lisää lakritsikastike. Vaahdota vielä hetki.
  10. Sulata loput liivatteet 1 rkl:en kiehahtanutta vettä. Valuta se lakritsi-kermaseokseen samalla sekoittaen. Levitä täyte tasaisesti vadelmamoussen päälle.
  11. Anna hyytyä jääkaapissa 3 - 4 h tai seuraavaan päivään.
  12. Kuorrutus

  13. Valmista kuorrutus kun kakku on hyytynyt.
  14. Kuumenna lakritsirahka ja paloiteltu suklaa keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Kun suklaa on sulanut, nosta liedeltä. Värjää mustaksi.
  15. Jäähdytä kuorrutetta sen verran, että se ei sulata kakkua. Valuta kuorrute kakulle, tasoita. Nosta kylmään. Anna kuorrutteen jähmettyä n. 30 min ja viimeistele turkinpippurirouheella, kun pinta vielä hieman kostea.
  16. Koristele murennetuilla jäisillä vadelmilla juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
20 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)