Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 dl perunahiutaleita
- 5 dl vehnäjauhoja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 1 sipuli
- 400 g sika-nauta jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua maustepippuria
- 2 keitettyä kananmunaa
- 2 dl keitettyä riisiä
-
½ prk (à 120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- ½ dl tuoretta persiljaa
Lisäksi
- 1 pieni kananmuna, voiteluun
- 0 kg maustepippuria tai mustapippuria rouheena
Jaa resepti
Ohje
- Aloita täytteestä: Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ruskistuksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Sekoita jauhelihan joukkoon hienonnettu kananmuna, riisi, smetana ja persilja. Siirrä täyte kylmään taikinan valmistuksen ajaksi.
- Valmista taikina: Lämmitä piimä +42°C. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon perunahiutaleet. Lisää vehnäjauho ja pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina kolmeen tasakokoiseen osaan. Kauli taikinat n. 15 x 25 cm levyiksi. Lisää täyte taikinan keskelle, tiivistä täytettä hieman käsin painellen. Nosta taikinan pitkät sivut ja päädyt täytteen päälle ja sulje taikina nipistellen niin, että täyte peittyy kauttaaltaan. Nosta piirakat pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Kohota piirakoita peitettynä n. 30 minuuttia.
- Voitele piirakat kananmunalla ja ripottele halutessasi pinnalle pippurirouhetta.
- Paista piirakoita 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
263 kcal
Proteiini
9,4 g
Hiilihydraatti
22,4 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- maustepippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.