Siirry sisältöön

Valmistujaisten tarjoilut

Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat tärkeitä merkkipaaluja. Juhlat kruunaavat vuosien opiskelun ja kääntävät katseen tulevaan. Kevät on usein sitä aikaa, kun valmistujaisjuhlien ruokien suunnittelu alkaa. Leivo valmistuneelle toiveiden mukainen valmistujaiskakku, kääretorttu tai pikkuleipiä ja kata pöytään suolaista tarjottavaa, kuten voileipäkakku, suolaista piirakkaa tai salaattia.

Valmistujaisjuhlien tarjoiluissa kannattaa huomioida vieraiden mahdolliset ruokarajoitukset ja tarjota sekä liha- että kasvisvaihtoehtoja. Buffetpöytä on oivallinen tapa juhlaväen kestitsemiseen ja jotta jokainen löytää itselle sopivia ruokia. Jos pidätte intiimimmät valmistujaiset, voitte pohtia, voisiko perinteisen voileipäkakun sijaan valmistaa yksilöityjä voileipäkakkuleivoksia.

Suosittuja valmistujaisissa tarjoiltavia kakkuja ovat muun muassa juustokakku, prinsessakakku ja täytekakku. Myös kuivakakku on erinomainen tarjottava kahvipöytään. Juustokakkuun voi kokeilla oman maun tai sesongin mukaisesti esimerkiksi raparperia, passiohedelmää tai limeä.

Kurkkaa alta sekä makeat että suolaiset valmistujaisherkkumme. Herkullista juhlapäivää!

85 reseptiä

Search