Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karjalanpiiras

Karjalanpiirakka syntyy kätevästi myös yhtenä isona piiraana. Tämä juhliin sopiva versio on nopeampi valmistaa kuin perinteiset yksittäiset piirakat, mutta säilyttää tutun, rakastetun maun. Ruskistettu voi tuo täytteeseen syvyyttä ja paahteisuutta, ja rinnalla tarjottava raejuustolla rikastettu munavoi viimeistelee herkun.

Karjalanpiiras
Karjalanpiiras

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl kylmää vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä

Täyte

  • 6½ dl vettä
  • 1½ dl puuroriisiä
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ tl suola
  • 1 kananmuna

Ruskistettu voi

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Yrttinen munavoi

  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • ½ ruukkua tuoretta persiljaa, hienonnettuna

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen täytteestä. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon kerma ja suola. Anna puuron hautua noin 10 minuuttia. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon kananmuna. Voit valmistaa puuron jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa.
  2. Valmista ruskistettu voi. Keitä voi pannulla tai kasarissa korkealla keskilämmöllä sekoitellen. Anna voin kuplia (voin vesi haihtuu). Kun voi kuohahtaa/vaahtoaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä pannussa. Säästä noin 1/2 dl ruskistettua voita piirakan voiteluun ja sekoita loput voista puuron joukkoon.
  3. Yhdistä taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo ja kääri taikina kelmuun. Siirrä jääkaappiin, kunnes aloitat leivonnan.
  4. Ripottele työtasolle ja pellille ruisjauhoja. Kaulitse taikina työtasolla pyöreäksi noin uunipellin kokoiseksi levyksi, tarkkaile ettei taikina jää kiinni pöytään. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla uunipellille.
  5. Levitä täyte taikinan pinnalle, jätä noin 5 cm reunasta täyttämättä. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä reuna sormin kauniiksi.
  6. Paista piirasta mahdollisimman kuumassa noin 300 asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes pinta saa hieman väriä. Huom! älä käytä pellillä leivinpaperia.
  7. Voitele piiraan reunat ruskistetulla voisulalla heti paiston jälkeen.
  8. Tarjoa piiras munavoin kanssa. Hienonna kananmunat. Lisää munat huoneenlämpöiseen voihin. Sekoita joukkoon raejuusto ja persilja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 12,2 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search