Lakka-ruisherkku

Lakka-ruisherkku

Aromaattinen lakka on täydellinen pari tumman lakritsin kanssa. Makea saaristolaisleipä taipuu yllättävästi jälkiruokien viimeistelyyn rapsakaksi paistettuna. Tämä jälkiruoka onnistuu jokaiselta.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 prk (200 g)
½ prk (à 3,3 dl)
1 dl
lakkahilloa tai lakkoja

Ruis-lakritsimuru

1 rkl
30 g
saaristolaisleipää
½ - 1 tl
raakalakritsijauhetta

Koristeluun

4 kpl
macarons-leivoksia

Ohje

  1. Valmista ensin ruis-lakritsimuru. Hienonna leipä. Paista voissa yhdessä raakalakritsijauheen kanssa muutama min, kunnes seos rapsakoituu. Anna jäähtyä.
  2. Kerrostele ainekset laakeisiin shampanjalaseihin. Ripottele ruismurua väliin ja päälle.
  3. Koristele annokset macarons-leivoksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)