Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lakka-ruisherkku

Aromaattinen lakka on täydellinen pari tumman lakritsin kanssa. Makea saaristolaisleipä taipuu yllättävästi jälkiruokien viimeistelyyn rapsakaksi paistettuna. Tämä jälkiruoka onnistuu jokaiselta.

Lakka-ruisherkku
Lakka-ruisherkku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ruis-lakritsimuru

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 30 g saaristolaisleipää
  • ½-1 tl raakalakritsijauhetta

Koristeluun

  • 4 macarons-leivoksia

Ohje

  1. Valmista ensin ruis-lakritsimuru. Hienonna leipä. Paista voissa yhdessä raakalakritsijauheen kanssa muutama min, kunnes seos rapsakoituu. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä. Kerrostele ainekset laakeisiin shampanjalaseihin. Ripottele ruismurua väliin ja päälle.
  3. Koristele annokset macarons-leivoksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 238 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 20,3 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search