Piparijäädyke piparikastikkeella

Piparijäädyke piparikastikkeella

Jouluinen piparijäädyke syntyy nopeasti ja vaivattomasti tällä ohjeella. Kuuma piparikastike kannattaa valmistaa juuri ennen tarjoilua, sillä lämpimänä se on kielen kantoja herisyttävä pari kylmälle jäädykkeelle.

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 prk (à 200 g)
1 prk (2,5 dl)
2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
punssia
100 g
piparkakkuja

Piparikastike

2 dl
Valio tummaa glögiä
1 dl
fariinisokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
5 g (½ - 1)
piparkakkua

Ohje

  1. Vaahdota rahka, kerma ja fariinisokeri kulhossa yhtä aikaa. Lisää joukkoon (punssi ja) piparkakut murskattuina.
  2. Kaada seos kakkuvuokaan tai kulhoon (vetoisuus n. 1 l). Pakasta jäädykettä hyvin peitettynä väh. 4 tuntia.
  3. Keitä piparikastike: Mittaa kattilaan glögi ja fariinisokeri. Keitä täydellä teholla muutama minuutti, jotta seos hiukan tiivistyy. Ota kattila liedeltä. Lisää piparkakkumauste ja murenna joukkoon piparkakku ja sekoita hyvin. Kiehauta, jotta kastike saostuu.
  4. Ota jäädyke temperoitumaan n. ½ h ennen tarjoilua. Kostuta vuoan/kulhon reunat kuumalla vedellä ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
  5. Tarjoa kuuman piparikastikkeen kanssa.

Vinkki

Jäädyke säilyy pakastimessa useamman viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
254 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›