
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 h
Yhteensä
10 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- ½ dl sokeria
- 1 dl kuorittuja manteleita
-
4 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 5-7 dl (300 g) vadelmia
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2-3 rkl vadelmalikööriä
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna mantelit rouheeksi. Mittaa sokeri puhtaalle ja kuivalle paistinpannulle. Ruskista hitaasti kunnes sokeri on vaaleanruskeaa. Sekoita rouhitut mantelit sokerin joukkoon. Kaada seos leivinpaperille, anna jäähtyä
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi nugaa veitsellä karkeaksi jäähtyneenä.
- Sulata marjat ja soseuta ne. Lisää marjasoseeseen sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahtoon nugaarouhe ja marjasose. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan. Pakasta yön yli.
- Ota jääkaappiin n. 30 min ennen tarjoilua. Koristele marjoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
286 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
24 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
9,5 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa