Mantelinen marjajäädyke

Mantelinen marjajäädyke

10 h 30 min
keskitaso
270 kcal / 100g
0
0

Tämän jäädykkeen salaisuus on rouhituista manteleista ja sokerista valmistettu nougat, joka antaa suutuntumaa pehmeään jäädykkeeseen.

Ainekset

10 annosta
½ dl
sokeria
60 g (1 dl)
kuorittuja manteleita
4 dl
5 - 7 dl (300 g)
vadelmia
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 - 3 rkl
vadelmalikööriä

Ohje

  1. Hienonna mantelit rouheeksi. Mittaa sokeri puhtaalle ja kuivalle paistinpannulle. Ruskista hitaasti kunnes sokeri on vaaleanruskeaa. Sekoita rouhitut mantelit sokerin joukkoon. Kaada seos leivinpaperille, anna jäähtyä
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi nugaa veitsellä karkeaksi jäähtyneenä.
  3. Sulata marjat ja soseuta ne. Lisää marjasoseeseen sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahtoon nugaarouhe ja marjasose. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan. Pakasta yön yli.
  4. Ota jääkaappiin n. 30 min ennen tarjoilua. Koristele marjoilla.

Vinkki

Käytä vadelmien tilalla 2 1/2 dl (150 g) karpaloita tai puolukoita. Lisää halutessasi 2 - 3 rkl karpalolikööriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
18 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)