Mantelijäädyke

Mantelijäädyke

6 h 15 min
helppo
294 kcal / 100g
0
0

Mantelijäädyke saa makua niin mantelimassasta, -likööristä kuin -lastuistakin.

Ainekset

4 annosta
1 prk (200 g)
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
100 g
mantelimassaa raastettuna
2 rkl
mantelilikööriä
2 dl

Koristeluun

paahdettuja mantelilastuja

Tarjoiluun

vadelmia
valmista kinuskikastiketta

Ohje

  1. Sekoita keskenään kermaviili, sokerit, raastettu mantelimassa ja likööri.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä vaahto muihin aineisiin. Huuhtele jäädykevuoka kylmällä vedellä ja kaada jäädykemassa siihen. Peitä foliolla ja pakasta vähintään 6 - 7 tunnin ajaksi.
  3. Ota jäädyke huoneenlämpöön n. 1/2 t ennen tarjoilua, jotta se ehtii pehmetä sopivasti.
  4. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla. Tarjoile vadelmien ja lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
294 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
19 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)