Mantelijäädyke

Mantelijäädyke
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mantelijäädyke

Mantelijäädyke

Mantelijäädyke saa makua niin mantelimassasta, -likööristä kuin -lastuistakin.

Valmistusaika

Työaika
15 min
pakastimessa
6 h
Yhteensä
6 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 prk (200 g)
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
100 g
mantelimassaa raastettuna
2 rkl
mantelilikööriä
2 dl

Koristeluun

paahdettuja mantelilastuja

Tarjoiluun

vadelmia
valmista kinuskikastiketta

Ohje

  1. Sekoita keskenään kermaviili, sokerit, raastettu mantelimassa ja likööri.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä vaahto muihin aineisiin. Huuhtele jäädykevuoka kylmällä vedellä ja kaada jäädykemassa siihen. Peitä foliolla ja pakasta vähintään 6 - 7 tunnin ajaksi.
  3. Ota jäädyke huoneenlämpöön n. 1/2 t ennen tarjoilua, jotta se ehtii pehmetä sopivasti.
  4. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla. Tarjoile vadelmien ja lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
294 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›