Suklaajäädyke

Suklaajäädyke

10 h 20 min
keskitaso
302 kcal / 100g
1
1

Yhden ison jäädykkeen sijaan voi valmistaa myös pieniä jäädykkeitä annosvuokiin tai kahvikuppeihin.

Ainekset

8 annosta
200 g
tummaa suklaata
1 prk (250 g)
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl)

Koristeluun

hasselpähkinöitä paahdettuna

Ohje

  1. Sulata puolet suklaasta mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita rahka joukkoon. Rouhi loppu suklaa ja lisää seokseen. Lisää sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma
  2. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan. Peitä. Anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.
  3. Ennen tarjoilua anna pehmentyä jääkaapissa n. 30 min. Kasta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille tai annoslautasille. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla tai rouhitulla suklaalla tai pähkinöillä.

Vinkki

Voit valmistaa jäädykkeen myös pieniin annosvuokiin tai kahvikuppeihin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
21 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)