Juusto-suklaajäädyke

Juusto-suklaajäädyke

10 h 25 min
keskitaso
308 kcal / 100g
0
0

Täyteläisen suklainen jäädyke on nappivalinta suklaanystävän jälkiruoaksi.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
keksejä esim. Digestive
1 ½ dl
kylmää, vahvaa kahvia

Täyte

170 g
tummaa suklaata
1 rasia (200 g)
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
keltuaista
2 dl
2
valkuaista

Koristeluun

paahdettuja mantelilastuja
suklaata

Ohje

  1. Lado keksit matalareunaiseen astiaan ja kostuta ne kahvilla.
  2. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit, keltuaiset sekä hieman jäähtynyt suklaa.
  3. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen ja sekoita varovasti nostellen.
  4. Kaada seos keksipohjan päälle. Koristele pinta paahdetuilla mantelilastuilla sekä suklaalastuilla. Peitä astia ja anna pakastua seuraavaan päivään.
  5. Ota jäädyke pakastimesta pehmenemään reilu puoli tuntia ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
308 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)