Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jouluhalko Baked Alaska

Baked Alaska eli uunijäätelö on kiitollinen jälkiruoka joulupöytään. Sen voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen ja ottaa tarjolle vasta, kun jälkiruokapöytä on katettu. Myös marenkikuorrute kestää pakastamisen. Jäätelö marenkipinnan sisällä maistuu kinuskille, kanelille ja kardemummalle.

Jouluhalko Baked Alaska
Jouluhalko Baked Alaska

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g piparkakkuja murennettuna

Jäätelö

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 175 g kotimaisia vadelmia pakastettuja

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Ohje

  1. Tee ensin pohja. Sulata voi ja sekoita siihen piparkakkumuru. Laita seos sivuun odottamaan.
  2. Vaahdota kulhossa yksi purkki kreemiä, kerma, kaneli ja kardemumma.
  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen kakku-leipävuoka (tilavuus 1 l) kelmulla. Levitä 1/3 vaahdosta vuoan pohjalle. Levitä sen päälle puolet toisesta kreemipurkista ja vadelmista. Toista ja levitä päällimäiseksi vaahtoa.
  4. Painele keksimuruseos päälle. Taita kelmu päälle ja jäädytä yön yli.
  5. Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Vatkaa n. 10 min. kunnes marenki on kiiltävää, paksua sekä notkeaa. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa vielä hetki.
  6. Kumoa jäätelö tarjoiluastialle. Poista kelmu. Levitä marenki päälle ja reunoille. Paahda pintaan kaunis väri kaasupolttimella.

Vinkki

Voit paahtaa marengin pinnan myös uunissa 225-asteessa 3-5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 264 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 31,5 g
Rasva 13,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search