
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150 g piparkakkuja murennettuna
Jäätelö
-
2 prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 175 g kotimaisia vadelmia pakastettuja
Marenki
- 3 valkuaista
- 2 dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Tee ensin pohja. Sulata voi ja sekoita siihen piparkakkumuru. Laita seos sivuun odottamaan.
- Vaahdota kulhossa yksi purkki kreemiä, kerma, kaneli ja kardemumma.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen kakku-leipävuoka (tilavuus 1 l) kelmulla. Levitä 1/3 vaahdosta vuoan pohjalle. Levitä sen päälle puolet kreemistä ja vadelmista. Toista ja levitä päällimäiseksi vaahtoa.
- Painele keksimuruseos päälle. Taita kelmu päälle ja jäädytä yön yli.
- Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Vatkaa n. 10 min. kunnes marenki on kiiltävää, paksua sekä notkeaa. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa vielä hetki.
- Kumoa jäätelö tarjoiluastialle. Poista kelmu. Levitä marenki päälle ja reunoille. Paahda pintaan kaunis väri kaasupolttimella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
264 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
31,5 g
Rasva
13,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa