Puolukkajäädyke

Puolukkajäädyke

13 h 5 min
keskitaso
241 kcal / 100g
2
3

Hapokas puolukka sopii hyvin jäädykkeisiin. Kermainen kolakastike tekee kokonaisuudesta herkullisen talvisen jälkiruoan.

Ainekset

6 annosta
2 dl
puolukoita tai karpaloita
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
2 dl

Kolakastike

2 dl
1 dl
vaaleaa siirappia
2 tl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Hienonna marjat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Jos käytät pakastettuja marjoja, hienonna ne puolijäisinä. Sekoita sokerit soseeseen.
  2. Lisää luonnonjogurtti sekä lopuksi vaahdotettu kerma.
  3. Vuoraa kakku- tai jäädykevuoka kelmulla. Kaada seos vuokaan. Peitä alumiinifoliolla. Pakasta yli yön.
  4. Mittaa kattilaan kerma, siirappi ja kaakaojauhe. Keitä hiljalleen n. 15 min välillä sekoittaen, kunnes kastike alkaa saostua hiukan. Nosta kattila levyltä. Lisää vaniljasokeri.
  5. Nosta jäädyke jääkaappiin n. 45 min ennen tarjoilua, jotta se pehmiää sopivasti. Kumoa lautaselle. Koristele marjoilla.
  6. Tarjoa kuuman kolakastikeen kanssa.

Vinkki

Voit tehdä jäädykkeen myös annoksiksi esim. pienissä jogurtti- tai smetanapurkeissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
16 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)