Lakkajäädyke

Lakkajäädyke

Tarjoa helposti valmistuvaa lakkajäädykettä jälkiruoaksi. Sopii myös hienommilla illallisilla tarjottavaksi.

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 prk (à 200 g)
2 dl
lakkahilloa
n. 1/2 dl
lakkalikööriä
2 ½ dl
1 rkl
sokeria

Koristeluun

paahdettuja mantelilastuja
lakkoja

Ohje

  1. Sekoita vaniljarahkaan lakkahillo (ja lakkalikööri). Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lisää rahkaseokseen.
  2. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin tai 1 l:n jäädyke- tai kakkuvuokaan. Peitä foliolla ja pakasta yli yön.
  3. Nosta annosjäädykkeet jääkaappiin n. 20 min ja isompi jäädyke n. 1 t ennen tarjoilua, jotta se pehmenee sopivasti.
  4. Kastele vuoan ulkopinta nopeasti kuumaan veteen tai irrottele esim. veitsen avulla vuoasta. Koristele.
Vinkki

Vinkki

* Annosvuoiksi sopivat puhtaat, pienet jogurttipurkit tai kertakäyttömukit. Jäädyke irtoaa helposti, kun purkin leikkaa saksilla auki sivusta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
211 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›