
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni120°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 valkuaista
- 2½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 2 tl maissitärkkelystä, (Maizena)
Täyte
- ¾ dl lemon curdia
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
1 prk
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 prk
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- ½ dl mantelirouhetta
- ½ dl rusinoita
Koristeluun:
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 0 kg makeisia esim. suklaarakeita
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna uuni 120 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri, sitruunamehu ja puolikkaan sitruunan kuoriraaste. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
- Pursota marenkivaahtosta kuusi pientä pyöreää marenkipesää, niin että reunat ovat korkeammat kuin keskusta. Voit halutessasi tehdä myös yhden ison marenkipesän.
- Paista uunin keskitasolla 1 tunti. Anna jäähtyä. Siirrä varoen tarjoiluvadille.
- Lusikoi lemon curdia marenkipesien pohjille.
- Vaahdota kerma ja rahkat samassa kulhossa. Lisää mantelirouhe ja rusinat joukkoon.
- Pursota pashavaahtoa marenkipesille ja tee lusikalla keskelle pieni kolo koristeille.
- Koristele puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella ja pääsiäisen suklaarakeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
218 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
30,6 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- makeisia