Siirry sisältöön
Poronkäristys ja ruskistettu pottuvoi

Sesonki

Itsenäisyyspäivän menu x 5

Mitä ruoaksi itsenäisyyspäivänä? Tässä viisi valmista menuehdotusta, joista löydät reseptit erilaisiin hetkiin: juhlaviin, rentoihin ja niihin, kun haluat syödä hyvin ilman tuntien uurastusta keittiössä.

Linnan juhlat kotisohvalta

Kokoa käden ulottuville näyttävät tarjoilut pienistä, helposti naposteltavista suupaloista. Näistä herkuista löytyy jokaiselle mieluisaa pikkusuolaista, ja vielä voi napata makeansuolaiset kanelicrostinit jälkipalaksi. Palan painikkeeksi läpi juhlaillan sopii glögisangria.


Itsenäisyyspäivä rennosti

Rento, mutta herkullinen itsenäisyyspäivän menu syntyy pizzabuffetista, jossa maistuvat pohjoismaiset maut: kylmäsavulohi ja poro. Alkuun ja pizzanpaiston lomaan sopii kalaisa sipsipelti tai saaristolaisleipä sienisalaattiin dipattuna. Yllättävän mehevä päätös aterialle ovat punajuuribrowniet, suklaan ja juureksen odottamattoman herkullinen yhdistelmä.


Itsenäisyyspäivän juhlamenu

Itsenäisyyspäivän juhlava menu avataan juhlavalla lohitartarilla, joka tarjoillaan piparjuurismetanan kera. Pääruoaksi valmistetaan poronkäristystä ja ruskistettua pottuvoita. Ateria viimeistellään raikkaalla kolmen raaka-aineen kuusijäätelöllä ja kinuski-kanelibrûléella, jonka pinnalla maistuu ihanan rapsakka paahdettu sokeri.


Helppo ja nopea itsenäisyyspäivän menu

Tämän menun valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise. Muutamasta raaka-aineesta valmistuva mätidippi valmistuu vartissa, selleri ja smetanakuha paistuvat uunissa kuin itsestään eikä lakka-ruisherkun valmistukseen mene puolta tuntia kauempaa.


Koko perheen itsenäisyyspäivämenu

Menu lasten makuun maistuu myös pienille juhlijoille. Munavoilautaan voi dippailla lasten suosikkeja, kuten karjalanpiirakoita ja pikkutomaatteja. Lihapullien kermainen ruskea kastike valmistuu lämmittämällä Valion valmiiksi maustetun kastikkeen. Jälkiruokajäätelö maistuu tietysti piparitaikinalle.

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Piimäjuustokakku

Lisää herkkuja itsenäisyyspäivään

Jäitkö kaipaamaan itsenäisyyspäivän kakkuja? Vai olisitko halunnut lisää ideoita juhlaan sopiviin juomiin? Kurkkaa tästä lisää itsenäisyyspäivään sopivia reseptejä!

Search