Persimonsalaatti

Persimonsalaatti

Persimon on makea, kauniin oranssinhohtoinen hedelmä, joka sopii niin juustotarjottimelle kuin salaattiin. Valmista salaatti, jossa persimon näyttelee pääroolia myös kastikkeessa. Juustokaveriksi on valittu kauniiin oranssin reunan omaava Valio Kappeli® juusto.

Ainekset6 alkuruoka-annosta

6 alkuruoka-annosta
150 g
salaatinlehtiä
400 g
persimonia tai sharon-hedelmää
200 g
1 pieni
punasipuli
½ ruukku
tuoretta minttua
½ tl
rouhittua rosépippuria
½ pussia (à 70 g)
pekaanipähkinöitä

Persimonkastike

150 g
persimonia tai sharon-hedelmää
½ dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 mm
suolaa

Ohje

  1. Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatit. Kerrostele revittyjä salaatinlehtiä, paloiteltua persimonia ja juustoa sekä ohueksi viipaloitua sipulia laakeaan vatiin. Ripottele väleihin mintun lehtiä (hienonna tarvittaessa) ja rouhittua pippuria.
  2. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Rouhi ja ripottele salaatille.
  3. Mittaa kastikeainekset kulhoon tai kannuun. Soseuta sauvasekottimella. Tarjoa paksu persimonkastike salaatin kanssa.

Vinkki

Leikkaa juusto kuvioveitsellä (ks. kuva), niin saat salaatille uudenlaista ilmettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
185 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
148 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)