Texmex-salaatti

Texmex-salaatti

Nopeasti valmistuvassa texmex-salaatissa on runsaasti makua. Salaatti sisältää mm. papuja ja avokadoa ja siksi se täyttääkin mukavasti vatsan. Maustamisen hoitaa jalopenolla ja chililla maustettu juustoraaste.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
punaisia kidneypapuja , kypsiä
1 tlk (137/227 g)
ananaspaloja

tai 1 dlsäilykemaissia
1 (75 g)
punasipuli
1 dl
paprikatäytteisiä oliiveja
1 (n. 200 g)
avokado
1 rkl (tuorepuristettua)
limetti- tai sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 ruukku
jääsalaattia
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Huuhtele kidneypavut. Valuta pavut ja ananaspalat tai säilykemaissi lävikössä.
  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Paloittele avokado. Laita avokado, pavut, ananas/maissi, punasipuli ja oliivit kulhoon. Valuta päälle sitrusmehu ja öljy.
  4. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatinlehdet.
  5. Sekoittele salaatinlehdet ja juustoraaste varoen salaattiin juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa maukkaan leivän tai sämpylän kanssa. Sopii myös lisukkeeksi esim. tapas-aterialle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
0,7 g
Kalsium
164 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)