Texmex-salaatti

Texmex-salaatti

20 min
helppo
177 kcal / 100g
3
5

Nopeasti valmistuvassa texmex-salaatissa on runsaasti makua. Salaatti sisältää mm. papuja ja avokadoa ja siksi se täyttääkin mukavasti vatsan. Maustamisen hoitaa jalopenolla ja chililla maustettu juustoraaste.

Ainekset

4 annosta
2 dl
punaisia kidneypapuja , kypsiä
1 tlk (137/227 g)
ananaspaloja
1 (75 g)
punasipuli
1 dl
paprikatäytteisiä oliiveja
1 (n. 200 g)
avokado
1 rkl (tuorepuristettua)
limetti- tai sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 ruukku
jääsalaattia
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Huuhtele kidneypavut. Valuta pavut ja ananaspalat tai säilykemaissi lävikössä.
  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Paloittele avokado. Laita avokado, pavut, ananas/maissi ja punasipuli kulhoon. Valuta päälle sitrusmehu ja öljy.
  4. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatinlehdet.
  5. Sekoittele salaatinlehdet ja juustoraaste varoen salaattiin juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa maukkaan leivän tai sämpylän kanssa. Sopii myös lisukkeeksi esim. tapas-aterialle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
11 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
5 g
Kalsium
164 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)