Piimämarinoitu broileri

Piimämarinoitu broileri

4 h 5 min
helppo
89 kcal / 100g
4
10

Piimä sopii erinomaisesti marinointiin, sillä sen luonnollinen happamuus mureuttaa ja mehevöittää lihaa. Piimä sopii erityisesti broilerin ja kalkkunan marinoimiseen.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
1
sitruunan kuori
1 rkl
sitruunamehua
2 dl (2 ruukkua)
tuoretta korianteria
2 - 3
valkosipulin kynttä
pala ( n. 2 cm)
tuoretta inkivääriä
puolikas
punaista chiliä
½ tl
rouhittua mustapippuria
3 - 4 kpl
maustamattomia broilerin rintafileitä

Ohje

  1. Valmista piimämarinadi: Raasta sitruunan kuori ohuelti ja purista mehu. Hienonna korianteri, valkosipuli, inkivääri ja chili. Yhdistä kaikki ainekset.
  2. Leikkaa broilerin rintafileet isohkoiksi paloiksi tai suikaleiksi. Laita ne sekä marinadi paksuun pakastepussiin. Sulje pussi huolellisesti ja pyörittele pussia, jotta marinadi levittyy hyvin broileripalojen pintaan.
  3. Anna marinoitua jääkaapissa väh. 4 t, mieluiten yön yli.
  4. Ennen paistamista, pyyhi enin marinadi pois lihapalojen pinnalta. Paista palat kuumalla pannulla Oivariini rasvassa tai grillissä, kunnes ne ovat kypsiä.
  5. Tarjoa broilerin kanssa riisiä tai vihreää salaattia.
Alkuun
Couscoustäytteiset kasvikset
35 min
Jälkeen
Marjapiirakka-juustokakku
5 h

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
89 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
2 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)