Mausteiset broileripyörykät

Mausteiset broileripyörykät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mausteiset broileripyörykät

Mausteiset broileripyörykät

Broilerin jauheliha on mainio raaka-aine arkiruoanlaittoon. Tällä ohjeella valmistat herkullisen mausteisia ja meheviä pyöryköitä, jotka saavat näyttää rouhean kotitekoisilta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
1 dl
polentasuurimoita
2 rkl
ras el hanout -mausteseosta
¾ tl
suolaa
600 g
broilerin jauhelihaa
1
kananmunaa

Paistamiseen

Lisäksi

2 dl
1 tl
harissa-tahnaa

Ohje

  1. Sekoita kulhossa jogurtti, polentasuurimot ja mausteet. Anna turvota 5 - 10 min.
  2. Lisää jauheliha ja muna. Sekoita murekemassa tasaiseksi. Massa jää melko löysäksi.
  3. Tee kostutetuin käsin massasta 20 - 24 pyörykkää. Paista korkealla keskilämmöllä paistinpannussa Oivariini rasvassa. Käännä vasta kun paistopinta on ehtinyt muodostua, näin pyöryköitä on helpompi käsitellä.
  4. Valmista kastike maustamalla jogurtti harissa-tahnalla.
  5. Tarjoa pyöryköitä keitettyjen kasvisten tai salaatin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Pyörykät voi valmistaa myös uunissa. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa n. 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
128 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.