Ruotsalaiset lihapullat uunissa

Ruotsalaiset lihapullat uunissa

Ruotsalaiset lihapullat ovat erityisen meheviä niissä käytetyn kuohukerman ansiosta. Lihapullissa maistuu sekoitus eri pippureita. Ohjeen määrillä pippurisuus on säädetty koko perheelle sopivaksi. Mikäli olet voimakkaan pippurin ystävä voi määriä hiukan lisätä.

40 min
helppo
213 kcal / 100g
1
1

Ainekset32 isoa lihapullaa

32 isoa lihapullaa
2 dl
1 dl
korppujauhoja
1 iso
sipuli
800 g
naudan jauhelihaa
2
kananmunaa
2 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
maustepippuria
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään.
  2. Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi.
  4. Muotoile taikinasta isoja lihapullia vedellä kostutetuin käsin.
  5. Paista lihapullat kahdella uunipellillä leivinpaperilla uunin keski-/yläosassa 250 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
213 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
16 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)