Broileripyörykät ja dippi

Broileripyörykät ja dippi

Mausta broilerinjauhelihasta tehdyt pyörykät mangolla ja currylla. Broileripyörykät saavat maissihiutaleista rapsakan ja kauniin pinnan. Tarjoa pyörykät rucola-yrttipediltä hedelmäisen jogurttikastikkeen kanssa.

53 min
helppo
110 kcal / 100g
2
1

Ainekset4 annosta (12 pyörykkää)

4 annosta (12 pyörykkää)

Mureketaikina

1 100 g
sipuli
1 rkl
2 dl (corn flakes)
maissihiutaleita
400 g
broilerin jauhelihaa
1
kananmuna
1 dl
½ prk (à 125 g)
mangososetta , esim. Piltti
1 tl
currya
¾ tl
suolaa

Panerointi

n. 2 dl (corn flakes)
maissihiutaleita

Dippikastike

2
säilykepersikan puolikasta pieneksi kuutioituna
2 dl
½ prk (à 125 g)
mangososetta , esim. Piltti
1 - 2 rkl
limemehua

Lisäksi

100 g
rucolan lehtiä
1 dl
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Hienonna ja kuullota sipuli Oivariini rasvassa pannulla.
  2. Murskaa maissihiutaleet kulhossa tai esim. pakastepussissa käsin painelemalla.
  3. Sekoita murekemassan ainekset keskenään. Anna turvota 15 min.
  4. Pyöritä kylmällä vedellä kostutetuin käsin 12 isoa pyörykkää. Paneroi ne pyörittämällä pyörykät murskatuissa maissihiutaleissa. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  5. Paista uunin yläosassa 200 asteessa 18 min. Valmista sillä aikaa dippikastike ja rucolapeti.
  6. Huuhtele ja kuivaa rucola. Riivi persiljan lehdet. Levitä laakealle tarjoilulautaselle.
  7. Yhdistä dippikastikkeen ainekset.
  8. Nosta valmiit pyörykät rucolapedille. Valuta osa dippikastikkeesta pyöryköille ja salaatille. Tarjoa loppu dippikastike erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)