Marokkolaiset mausteiset lihapullat

Marokkolaiset mausteiset lihapullat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Marokkolaiset mausteiset lihapullat

Marokkolaiset mausteiset lihapullat

Näiden lihapullien salaisuus piilee lempeissä mausteissa ja raikkaassa jogurtti-kermakastikkeessa. Lihapullat marokkolaisin maustein tarjoillaan suoraan pannulta leivän tai couscousin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Lihapullat

400 g
naudan jauhelihaa
½ tl
kuminan siemeniä
1
punasipuli , hienonnettuna
2
valkosipulin kynttä
2 tl
ras el hanout -mausteseosta
1 tl
suolaa
1 dl
1
kananmuna
½ dl
korppujauhoja

Kastike

1 ½ dl
1 dl
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
ripaus
suolaa
½ dl
tuoretta minttua
½ dl
granaattiomenan siemeniä

Ohje

  1. Murenna jauheliha kulhoon. Paahda kuminansiemeniä hetki kuumalla kuivalla pannulla ja lisää siemenet jauhelihan joukkoon hienonnettujen sipulien ja muiden mausteiden kanssa. Lisää osa ruokakermasta, kananmuna ja korppujauhot. Sekoita taikinaksi. Pyörittele pulliksi.
  2. Paista lihapullat keskilämmöllä Oivariini rasvassa.
  3. Sekoita loppu ruokakerma, jogurtti, sitruunankuoriraaste sekä suola. Lisää kastike pannulle kun lihapullat ovat kypsiä. Pienennä lämpö ja anna kastikkeen nopeasti kuplahtaa. Ota pannu pois liedeltä ja viimeistele tuoreella mintulla sekä granaattiomenan siemenillä.
  4. Tarjoile leivän tai couscousin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
0 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.