
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- ½ dl barbeque-kastiketta
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ⅔ tl suolaa
- 1 iso (1 ) (150 g) sipuli
- 700 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
Vartaisiin
- 16 puisia grillivarrastikkuja
- 1 paprika
- 20 (200 g) herkkusieniä
- 1½ dl barbeque-kastiketta
- ½ dl ruokaöljyä
Valkosipulinen dippikastike
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- ¼ tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita puiset grillivarrastikut likoamaan kylmään veteen.
- Yhdistä crème fraîche, barbequekastike, pippuri, muna, korppujauhot ja suola kulhossa.
- Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja jauheliha munaseokseen.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna maustua kylmässä vartti.
- Paloittele sillä välin paprika isohkoiksi paloiksi. Puhdista herkkusienet esim. pullasudilla. Halkaise isot sienet.
- Muotoile mureketaikina pulliksi (n. 50 kpl). Pujota grillivarras lihapullien ja kasviksien läpi leivinpaperin päällä uunipellillä. Lihapullataikina on hyvin pehmeää, mutta kypsyessään lihapullat jämäköityvät vartaaseen kiinni.
- Voitele lihapullat barbequekastikkeella, kasvisten päälle voit hieman öljyä, niin ne säilyttävät kauniin värin.
- Kypsennä uunin yläosassa grillivastuksen alla n. 10 min.
- Tarjoa lihapullavartaat valkosipulisen dippikastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
146 kcal
Proteiini
9,4 g
Hiilihydraatti
4,7 g
Rasva
9,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa